Hovedinnhold

Vil ha plastpose-forbud

TENKER MILJØ: Slike poser vil Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland (H) forby. Foto: Hugo Bergsaker
TENKER MILJØ: Slike poser vil Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland (H) forby. Foto: Hugo Bergsaker
STAVANGER (VG) Hvert år bruker siddiser drøyt 25 millioner plastposer. Det vil Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland (H) sette en stopper for.

Denne saken handler om:

I et forsøk på å forvandle oljebyen til Norges miljøhovedstad, lanserer Sevland plastposeforbudet som distriktets miljøtiltak nummer en.

- Vi har et enormt forbruk av plastposer, og det skader miljøet rundt oss, sier ordføreren til VG.

Høyre-politikeren er bekymret over utviklingen, og han håper forbudet kan bidra til å endre folks holdninger og bevisstgjøre dem om miljøproblematikken.

Handlenett

- Det er ikke bare industrigigantene som kan bekjempe klimatruslene. Hvis samtlige nordmenn bytter ut plastposer med handlenett, vil det få en positiv effekt på sikt, sier Sevland, som innrømmer at det ligger miljøfiendtlige plastposer hjemme i kjøkkenbenken.

- Men jeg bruker nettet når jeg handler, og jeg kjøper utelukkende papirposer hvis det lar seg gjøre.

Etter at han foreslo totalforbud mot plastposer i Stavanger, har han fått tilsendt over 30 handlenett fra både miljøforkjempere og produsenter. Forbudet er imidlertid ikke behandlet i bystyret i oljebyen, og det er ventet en endelig avgjørelse i løpet av våren 2008.

- Hvis tiltaket vedtas, håper jeg det smitter over på andre byer og deler av landet slik at vi samles i kampen mot klimatruslene, sier Sevland.

Nordmenn bruker om lag en milliard plastposer i året.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks