Hovedinnhold

Mørkt over hele landet

Slukket du lyset? Send oss et bilde!

SLUKKER LYSET: Folk over hele Norge slukket lyset lørdag kveld. Foto: Privat
SLUKKER LYSET: Folk over hele Norge slukket lyset lørdag kveld. Foto: Privat
(VG Nett) Rekordmange nordmenn støttet opp om den internasjonale Earth Hour-markeringen.

Denne saken handler om:

Lørdag kveld deltok Norge for første gang i Earth Hour-markeringen, som ble startet opp i Sydney i 2007. Operaen, stortinget og regjeringskvartalene i Oslo var blant byggene som ble mørklagt. I tillegg deltok 106 kommuner med til sammen 3.075.064 innbygere i markeringen. I alt 175 bedrifter i landet deltok, i likhet med 62 nasjonale organisasjoner

Fra protokollen:«Da er lysene slukket, stearinlysene tent og Oasis spiller wonderwall i bakgrunnen mens min kjære og jeg sitter og snakker tull. Herligt.»

Slukket du også lyset?Send inn ditt bilde i protokollen!

88 land verden over slukker lyset klokken 20.30 lokal tid, i et forsøk på å appellere til verdens ledere. Selv om markeringen i seg selv ikke bidrar konkret til å spare miljøet, har blant andre miljø- og utviklingsminister Erik Solheim stor tro på markeringens signaleffekt.

LES OGSÅ:I kveld går Lerkendal i svart

MARKERER: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV). Foto: Scanpix
MARKERER: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV). Foto: Scanpix

- Det er ikke som om vi heiser flagget på 17. mai for å styrke høyrearmen. Dette er et signal til jordas ledere om at vi går mot en oppvarming av jorda som har ufattelige konsekvenser. Denne aksjonen kan sammenlignes med vardetenningen i gamle dager, sier Solheim til VG Nett.

LESERNE DISKUTERER:«Hjemme hos oss skal vi slå på så mange lys som mulig». Delta i debatten her!

Stordalen slukker hotellene

Petter Stordalen forteller på telefon fra Sveits at han selv har stilt inn strømsystemet i huset slik at alt lyset skrus av mellom 20.30 og 21.30. 28.000 hotellrom i Choice-kjeden skulle også være utstyrt med stearinlys, og Stordalen håper alle hans hotellgjester vil ta oppfordringen.

MARKERER: Petter Stordalen. Foto: Janne Møller-Hansen
MARKERER: Petter Stordalen. Foto: Janne Møller-Hansen

- Man vet aldri hva slags behov en hotellgjest har, og det er deres rom, men målet vårt er å mørklegge 28.000 rom. Jeg synes dette er en fantastisk markering, og det viktigste er å øke bevisstheten og entusiasmen, sier Stordalen til VG Nett.

Verdens Naturfond svarte om klimakampanjen fredag.Les alle svarene her!

VG Debatt:Hva skal du gjøre?

Kommune tilbyr erotikk i mørketimen

FULL TENNING: Torill Bye Wilhelmsen tilbyr erotiske dikt til kommunens innbyggere under Earth Hour. Foto: Karl Viggo Waldersløw, Lom kommune
FULL TENNING: Torill Bye Wilhelmsen tilbyr erotiske dikt til kommunens innbyggere under Earth Hour. Foto: Karl Viggo Waldersløw, Lom kommune

Lom Kommune i Oppland har like over 2000 innbyggere, og sliter med lav befolkningsvekst. Her benyttet de anledningen til å oppfordre folk til å bidra, gjennom å arrangere «eventyrstund for voksne».

LES OGSÅ:Spår sex-boom under klimatime

- Vi kjemper for befolkningsvekst og satser på at nyttårsbarnet blir født i Lom. En time i mørket kan fort hjelpe, sier næringssjef i kommunen, Torill Bye Wilhelmsen, til VG Nett.

..

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks