Hovedinnhold

Mørkt hos kongen

MØRKT: Kongeparet slukket lyset på Slottet lørdag kveld, sammen med millioner av andre. Foto: Jan Petter Lynau/VG
MØRKT: Kongeparet slukket lyset på Slottet lørdag kveld, sammen med millioner av andre. Foto: Jan Petter Lynau/VG
Kong Harald fikk kritikk for å la lyset flomme i fjor. I år var han en av mange som skrudde av strømmen under Earth Hour.

Denne saken handler om:

Earth Hour er en internasjonal begivenhet støttet av WWF som går ut på å markere klimaproblematikken ved å få privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i én time.

Svenskekongen gikk blant annet i bresjen for markeringen i fjor, mens Slottet her hjemme fikk kritikk for å la lysene flomme. I år fulgte Kong Harald opp, og slottet ble som mange andre institusjoner mørklagt mellom 20.30 og 21.30 i kveld.

LO, Statsbygg, Eidsvollbygningen, McDonalds, Choice-hotellene, Oslo Plaza er blant bidragsyterne i år. I fjor var Trondheim eneste kommune som var på det offisielle programmet. I år var disse kommunene med på markeringen: Lom, Oslo, Bærum, Drammen, Asker, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Kristiansand, Sandnes, Eigersund, Tingvoll, Bodø, Rælingen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks