Hovedinnhold

MDG-Hansson: – Ikke tilhenger av narkotika

<p>IKKE HASJ-PARKER: MDGs Rasmus Hansson gjør det klart at partiet ikke ønsker å gjøre narkotika lovlig i Norge.<br/></p>

IKKE HASJ-PARKER: MDGs Rasmus Hansson gjør det klart at partiet ikke ønsker å gjøre narkotika lovlig i Norge.

Foto: Frode Hansen, VG
Rasmus Hansson er frustrert over at De Grønnes forslag om forsøk på statlig salg av cannabis igjen omtales stort – som på forsiden av VG onsdag.

Etter dagens valgdebatt på VGTV ber De Grønnes talsperson om å få utdype partiets standpunkt om forsøk med offentlig salg av cannabis:

– Miljøpartiet De Grønne er ikke tilhengere av å legalisere narkotika. Vi er dypt bekymret over at narkotikapolitikken har gjort at Norge har relativt sett høyest antall overdosedødsfall. Vårt forslag er derfor å søke løsninger for folk som har havnet i narkotikahelvetet, sier Hansson.

Regulert, legalt salg

I partiprogrammet, som VG hadde den omstridte gjennomgangen av, står det følgende:

«Utrede offentlig kontrollert produksjon og omsetning av cannabis og starte et forsøksprosjekt med strengt regulert legalt salg av cannabis/marihuana.»

Men dette betyr ikke at alle som ønsker det skal få kjøpe hasj og annen cannabis:

– Vi vil forsøke en metode som også mange andre land har forsøkt. Det er å kontrollere tilgang på hasj, strengt regulert av offentlig myndighet, for å bekjempe at de folk skal måtte begå lovbrudd for å skaffe seg det, sier Hansson.

Les også: Grønsken på buksa

Viser til Thorvald Stoltenberg

– Etter å ha gjennomført slike forsøk, og i tett samarbeid med fagfolk, vil vi gjøre oss opp en mening om dette. Dette er ikke å være for narkotika, mer enn Thorvald Stoltenberg er det, sier Rasmus Hansson, og viser til Ap-veteranens ja til bruk heroinassistert behandling av tunge narkomane.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks