Hovedinnhold

Det Islamske Forbund om de voldelige demonstrasjonene i Oslo:

- Vi fordømmer bruk av vold

HELT I MOT: Djamel og Sarah Selaihi er helt i mot bruken av vold. fredag arrangerer de en fredelig demonstrasjon. Foto: Eivind Griffith Brænde
HELT I MOT: Djamel og Sarah Selaihi er helt i mot bruken av vold. fredag arrangerer de en fredelig demonstrasjon. Foto: Eivind Griffith Brænde
(VG Nett) Det Islamske Forbundet arrangerer fredag en fredelig demonstrasjon. - De som vil lage bråk, er ikke velkomne, understreker Djamel Selaihi.

Denne saken handler om:

Fredag arrangerer Det Islamske Forbundet en fredelig demonstrasjon mot den israelske invasjonen på Gazastripen.

- Det skal være en helt fredelig demonstrasjon. Vi fordømmer bruk av vold. Vi aksepterer det ikke, sier Djamel, leder for barn- og ungdomskomiteen i Det Islamske Forbund.

LES OGSÅ:Vanskelig å unngå nye opptøyer

Ødelegger

At andre velger å bruke vold for å fremme sitt budskap, synes Sarah Selaihi, datter av Djamel Selaihi, er ødeleggende.

- Det ødelegger mye for andre muslimer og ikke minst for Gaza-saken, sier Sarah som forteller at hun har sett flere rasistiske bemerkninger på internett etter demonstrasjonene.

- Jeg skjønner ikke at ungdommene kan tillate seg å ødelegge så mye for sine egne. Samtidig er jeg like frustrert over folk som mener at disse ungdommene representerer islam, sier hun.

Djamel er enig med datteren.

- Såklart det får konsekvenser for oss at enkelte bruker vold for å fremme et budskap.

VG TV:Slik forklarer demonstranter voldsinfernoet

Les også:Politiet: - Vanskelig å forstå voldsdemonstrantene

Berømmer tiltaket

Politiinspektør ved fellesoperativ seksjon Johan Fredriksen, har tidligere uttalt til VG Nett at han berømmer slike tiltak.

- Det er akkurat slik vi vil ha det. Dersom folk bruker sunn fornuft, uansett hvilken side de holder med skal politiet være med å beskytte budskapet deres uansett.

Fredriksen understreker viktigheten av slike arrangement for å ivareta ytringsfriheten og demokratiets funksjon.

LES OGSÅ:Stor politiaksjon etter Blitz-plakat

150 vakter

Djamel forteller at demonstrasjonen begynner klokken halv tre. De forventer at et sted mellom to til tre hundre vil møte opp. 150 vakter skal passe på at arrangementet går som det skal.

- Vi skal gå stille og rolig i et tog fra Youngstorget til Stortinget. Så avslutter vi med noen appeller, forteller Djamel.

Ifølge politiet har de ingen indikasjoner på at det vil bli problemer med arrangementet.

VG BLOGG:Da ble det klarlagt. For noen var det ikke Israel eller palestinere som var viktig, men volden.

Angrer

Ifølge Sarah har flere av de som var med på de voldelige opptøyene, angret i etterkant.

- Flere har innrømmet at det var feil. Og flere av de skal faktisk stå vakt under arrangementet i morgen, forteller hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks