Hovedinnhold

Kun 14 demonstrerte mot Hamas

UTENRIKSDEPARTEMENTET (VG Nett) Bare 14 personer møtte opp for å demonstrere mot norsk pengestøtte til Hamas-regjeringen i dag.

Denne saken handler om:

BARE 14 DEMONSTRANTER: De få demonstrantene ropte slagord for Israel, men spørsmål om folkeretten kunne de ikke svare på. Foto: VG Nett
BARE 14 DEMONSTRANTER: De få demonstrantene ropte slagord for Israel, men spørsmål om folkeretten kunne de ikke svare på. Foto: VG Nett

Alle demonstrantene ropte slagord mot terrorisme og sammenlignet Hamas med nazister, men kun to av demonstrantene kunne svare på spørsmål fra pressen.

Anne-Liv Gamlem ble utnevnt til talsperson for gruppen, men folkeretten hadde hun ikke noe forhold til.

På spørsmål om de støtter Israel på tross av Israels brudd på folkeretten, fikk VG Nett opplyst av demonstrantene at de ikke kan så mye om folkeretten. Derfor ble det vanskelig å uttale seg om temaet.

Problematisk demokrati

En av demonstrantene, Sindre Rudshaug, sier til VG Nett at det er problematisk at Hamas er demokratisk valgt.

- Vi ønsker jo demokrati i Midtøsten, men vi mener at palestinerne har valgt feil, sier Rudshaug.

- Det er ikke alltid dialog fungerer. Noen ganger må man sette grenser. Det er det man må gjøre i forhold til Hamas, sier Rudshaug.

Ble kalt fascister

Under demonstrasjonen kom en person bort til demonstrantene og rev i stykker en av plakatene, samtidig som han kalte Israel for en «fasciststat».

Mannen fikk dempet demonstrasjonen en liten stund, men forsvant like etterpå. Politiet var på plass for å følge demonstrasjonen, men grep ikke inn overfor mannen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks