Hovedinnhold

Gamle Oslo boikotter Israel

FORESLO BOIKOTT: Rødt-leder Turid Thomassen mener at de to Oslo-bydelene sender en klar melding til Israel. Foto: Scanpix
FORESLO BOIKOTT: Rødt-leder Turid Thomassen mener at de to Oslo-bydelene sender en klar melding til Israel. Foto: Scanpix
Bydelsutvalget i Gamle Oslo bydel gikk torsdag inn for en boikott av Israel.

Denne saken handler om:

Boikotten ble vedtatt med åtte mot fire stemmer, etter et forslag fra partiet Rødt. Samtidig vedtok Grorud bydel å oppfordre bydelsadministrasjonen til å unngå israelske varer.

- Dette kan være starten på en større boikottbevegelse i Norge, sier Rødt-leder Turid Thomassen.

- Dette er en første seier på veien mot at Norge skal boikotte Israel. Selvsagt får det ikke støre økonomiske konsekvenser at to bydeler i Oslo går inn for boikott av Israel, men en handelsboikott er uansett en klar melding om at vi ikke lenger aksepterer den folkerettsstridige blokaden av Gaza og okkupasjonen av Palestina, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks