Hovedinnhold

Statoil-sjefen om #metoo: Utilgivelig

<p>STATOIL-SJEF: Eldar Sætre, her i fly på vei over Nordsjøen for å se på havvindmøller. </p>

STATOIL-SJEF: Eldar Sætre, her i fly på vei over Nordsjøen for å se på havvindmøller. 

Foto: Brian Cliff Olguin, VG
Nå tar landets kanskje mektigste næringslivsleder et kraftfullt oppgjør for selskapets og landets kvinner.

Denne saken handler om:

VG er med konsernsjef Eldar Sætre i fly over Nordsjøen, for å se på den statlige oljegigantens storslåtte planer for å bli en gigant også innen havvind.

Men debatten om #Metoo engasjerer også Sætre. Torsdag fikk Statoil rettens medhold i å sparke en mann fordi han sex-trakasserte flere kvinner.

Sætre vil kommentere #metoo, ikke den konkrete saken:

– Jeg synes det er veldig bra at trakassering av kvinner kommer opp i lyset og gripes fatt i. Det er utilgivelig av menn å utsette kvinnelige kolleger for sex-trakassering, sier Sætre.

– Har dere mange slike saker i Statoil i løpet av ett år?

– Nei, det har vi ikke, men med over 20.000 ansatte, får også vi tidvis slike saker. Jeg oppfatter det ikke som noe utbredt problem i Statoil. Vi har gode rutiner for melding av uønsket atferd, men jeg er ikke naiv; vi er et stort selskap, og selvsagt skjer uakseptable ting også hos oss. #Metoo øker bevisstheten om problemet, også i Statoil, og det er bra. Jeg vil så sterkt jeg kan oppfordre de som opplever eller observerer uakseptabel oppførsel om å rapportere det.

Les: Gro åpen om seksuell trakassering

<p>ÅPNING: VG intervjuet Statoil-sjefen i Rådhuset i Norwich, i forbindelse med den offisielle åpningen av vindmølleparken Dudgeon.</p>

ÅPNING: VG intervjuet Statoil-sjefen i Rådhuset i Norwich, i forbindelse med den offisielle åpningen av vindmølleparken Dudgeon.

Foto: Brian Cliff Olguin, VG

– For mannsdominert

– Statoil og oljebransjen er en mannsdominert bransje, hvor mye trolig har foregått på menns premisser?

– Vi har vært og er en for mannsdominert bransje, spesielt ute i havet. Kvinneandelen har gradvis økt de siste årene, og i dag er 31 prosent av de ansatte og 29 prosent av lederne kvinner. Det er fortsatt for dårlig og vi jobber aktivt og bevisst for å rekruttere flere kvinnelige ansatte og å få opp flere kvinnelige ledere, sier han og legger til:

– Dette gjelder ikke bare Statoil: Innen industri og næringsliv er det for få kvinner: Vi trenger flere kvinner og flere kvinnelige ledere. Og jeg ønsker å formidle tydelig: Seksuell trakassering og nedlatende behandling av kvinner, er utilgivelig. Vi skal ha en mangfoldig kultur, hvor alle blir behandlet likt og med respekt.

– Vil flere kvinnelige ledere i et selskap skape en bredere og bedre kultur, som i seg selv vil kunne forebygge seksuell trakassering?

– Ja, jeg tror det kan bidra til en sunnere kultur. Ved å styrke mangfoldet får du en bedre organisasjon. Det gjelder ikke bare kvinner; mangfold betyr at vi skal ha medarbeidere med ulik nasjonalitet, utdanning, alder og bakgrunn.

– Hva gjør dere for å rekruttere flere kvinner?

– Vi jobber systematisk med å få med flere kvinner i alle ledd. Vi skal være et inkluderende selskap der alle må oppleve at de er en del av et lag som sammen skaper resultater, hvor alle har samme mulighet til å bidra. Får man til det, vil det bli lettere å få med kvinner.

Les: Ørefik mot trakassering

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks