Hovedinnhold

Familiemedlem: - Sug meg, sug meg, ok

Mener AMK-trusler ble fremprovosert

(VG Nett) De etterlatte mener 113-sentralen kunne avverget dødsfallet under ambulansebråket på Tøyen, hvis det ble varslet at ambulanse var på vei.

En utskrift fra loggen av samtalene mellom familien til Døndu Tulum (63) som døde på Tøyen 3. januar og nødnummersentralen AMK viser at ambulansepersonalet aldri opplyste om at ambulanse var på vei. Dette mener forsvareren utløste truslene og ukvemsordene fra familien.

- Hadde AMK-sentralen sagt en ambulanse var på vei, hadde situasjonen utviklet seg på en helt annen måte, sier familiens advokat Shahzad Nazir til VG Nett.

Forsvareren forklarte at det var måten de AMK-ansatte tok imot de fortvilte henvendelsene fra den norsk-tyrkiske familien som førte til at utskjellingen begynte.

TV 2 kunne i dag legge ut hele loggen.

DØDE: Døndu Tulum (63) var død da ambulansen endelig kom frem til leiligheten på Tøyen i Oslo sentrum. Foto: Privat
DØDE: Døndu Tulum (63) var død da ambulansen endelig kom frem til leiligheten på Tøyen i Oslo sentrum. Foto: Privat

- Mora til hun som gåter i baksetet her - der er det på Tøyen - er dau. Hvis du ikke har sendt en ambulanse så er ¿¿.. Skjønner du det?, sier en innringer som forteller at han er på vei i bil til den døende tyrkiske kvinnen.

- Ja, men du, det du sier nå blir tatt opp på bånd, svarer den AMK-ansatte.

- Det driter jeg så jævlig i, svarer familiemedlemmet.

- Ja, men vi kommer til å sende politiet til deg for du

- Sug meg, sug meg, ok

Les hele loggen på TV 2s nettsider.

Helsetilsynet har tidligere varslet at de vil gå gjennom hele saken for å finne ut om noen kan lastes.

- Dere møter en ambulanse

Det var klokken 11:43 3.januar at en patrulje fra sentrum politistasjon fikk beskjed om å rykke ut til Jens Bjelkes gate 43. De fikk følgende beskjed fra operasjonssentralen:

«Der møter dere en ambulanse. De er der for å hjelpe en syk eldre kvinne, men svigersønnen har satt seg litt til motverge. Han har vært truende og har oppført seg veldig vanskelig mot ambulansepersonalet, og de vil ikke gå inn».

Ambulansen hadde imidlertid aldri kjørt frem til boligblokken hvor Tulum var i ferd med å dø. Ifølge AMK fryktet ambulansearbeiderne for egen sikkerhet, og stod i en annen gate og ventet på politiet.

Ukjent bil skapte frykt

Mens ambulansen står og venter, sender politiet nok en patrulje fra Sentrum politistasjon. Begge patruljene får underveis beskjed om at ambulansen skal ha møtt en bil med krakilske pårørende.

«Jeg har ikke noe mer om situasjonen. AMK vet ikke noe mer selv», melder politiets operasjonssentral.

Senere samme kveld ble det klart at «den truende bilen» trolig var noen tilfeldige personer, og neppe kan settes i sammenheng med den døde 63-åringen på Tøyen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks