Hovedinnhold

TV 2 viser Muhammed-karikaturene

RASERI: Muhammed-karikaturene skapte et stort raseri over hele den muslimske verden tidligere i år. Mandag vises tegningene i en dokumentar på TV 2. Foto: REUTERS
RASERI: Muhammed-karikaturene skapte et stort raseri over hele den muslimske verden tidligere i år. Mandag vises tegningene i en dokumentar på TV 2. Foto: REUTERS
(VG Nett) Mandag vil de kontroversielle Muhammed-tegningene bli vist på norske TV-skjermer for aller første gang.

Denne saken handler om:

I går var det nøyaktig ett år siden de kontroversielle tegningene ble publisert i den danske avisen Jyllandsposten, som i ettertid skapte et voldsomt raseri i hele den muslimske verden.

Når TV 2 viser dokumentaren «Truet til taushet» mandag kveld, vil de kontroversielle tegningene dukke opp igjen i en eller annen form, melder iBergen.no.

Styrker ytringsfriheten

Journalisten bak dokumentaren, Per Christian Magnus, mener at den vil bidra til å styrke ytringsfriheten.

- Jeg mener dette er et viktig innspill i striden om ytringsfriheten. Jeg står for det produktet som er laget og kan forsikre at ingen andre hensyn enn journalistiske er tatt i produksjonen når det gjelder hva som er med og hva som ikke er med, sier han.

Samtidig understreker Magnus at å avstå fra å vise frem bildene i dokumentaren trolig ville «underfortelle historien» om Muhammed-tegningene.

Hensikten med «Truet til taushet» er å illustrere hva striden omkring Muhammed-tegningene innebar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks