Hovedinnhold

Tidenes TV-aksjon for Flyktninghjelpen

STOR SUKSESS: Årets TV-aksjon ga gode penger i kassen for Flyktninghjelpen. Foto: Scanpix
STOR SUKSESS: Årets TV-aksjon ga gode penger i kassen for Flyktninghjelpen. Foto: Scanpix
Ved sendeslutt hadde NRKs TV-aksjon samlet inn over 202 millioner til Flyktninghjelpen. Det er rekord for Flyktninghjelpen, som har hatt aksjonen fem ganger.

Denne saken handler om:

- Jeg er nesten i sjokk, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson.

- Jeg hadde ikke trodd at vi skulle komme opp til et slikt beløp. Og fortsatt vil penger til å hjelpe flyktninger over hele verden strømme inn utover uken, sier Rasmusson.

Les også:  TV-aksjon passerte 65 millioner kroner

Flyktninghjelpen var den første organisasjon som hadde TV-aksjonen i 1974. Siden den gang har organisasjonen hatt NRKs TV-aksjon fire ganger. Aldri før har organisasjonen fått en slik støtte.

- NESTEN I SJOKK: Generalsekretør Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen. Foto: Scanpix
- NESTEN I SJOKK: Generalsekretør Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen. Foto: Scanpix

- De som først og fremst skal takkes er flyktningene og de internt fordrevne som har formidlet sine historier til det norske folk. Vi takker alle 7.000 frivillige i hele landet som har gjort denne TV-aksjonen mulig. Takk også til bedrifter, institusjoner, organisasjoner og enkeltmennesker rundt omkring i hele landet som har gitt sin støtte, sier Elisabeth Rasmusson.

Dyr hatt

Blant gjenstandene som skulle under hammeren, var den mye omtalte budsjetthatten til finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap), som ble solgt for 35.000 kroner.

Den brune hatten var en del av finansministerens antrekk da han la fram statsbudsjettet tidligere i oktober. Johnsen fikk skryt for hattevalget av moteeksperter.

- Jeg håper hatten min kan gi ly for mennesker som trenger det, sa finansminister Sigbjørn Johnsen da han ga bort hatten.

Les også:  Falske bøssebærere prøver seg

To plasser i NRKs fredagssuksess «Nytt på Nytt» ble også auksjonert bort. Den ene plassen gikk for 100.000, den andre for 35.500 kroner.

INNBRINGENDE: Hatten til finansminister Sigbjørn Johnsen gikk for 35.000 kroner. Foto: Scanpix
INNBRINGENDE: Hatten til finansminister Sigbjørn Johnsen gikk for 35.000 kroner. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks