Hovedinnhold

Telenor-striden begynte ikke på Lorry

I SAMTALE: Den mye omtalte striden mellom handels- og næringsminister Trond Giske og Telenor skal ha startet etter samtaler mellom Giske og Norvik. Foto: Jørgen Braastad, VG
I SAMTALE: Den mye omtalte striden mellom handels- og næringsminister Trond Giske og Telenor skal ha startet etter samtaler mellom Giske og Norvik. Foto: Jørgen Braastad, VG
De omstridte ordene som for alvor startet feiden mellom handels- og næringsminister Trond Giske og Telenor, falt ikke på nachspielet på Lorry.

Denne saken handler om:

Flere kilder sier til VG at det er en samtale mellom nærings- og handelsminister Trond Giske og Telenor-styreleder Harald Norvik som er den viktigste årsaken til at det smalt.

I en samtale torsdag skal Giske ha sagt til Norvik at han skulle være glad for at det ikke er generalforsamling nå.

Om ordene falt nøyaktig slik, er usikkert, men det var slik det ble oppfattet og senere gjengitt.

BAKGRUNN: Nachspiel-dramaet

Flere sentrale kilder sier til VG at Telenor-direktør Kristin Skogen Lund har fortalt at det var dette som ble sagt.

- Jeg kan ikke kommentere forhold som angår Harald Norvik, skrev Telenor-direktør Kristin Skogen Lund i en e-post til VG onsdag kveld, da vi forela henne det Giske skal ha sagt til Norvik, og påstanden om at hun hadde fortalt dette til andre.

Påstanden om samtalen forela vi for Norvik onsdag. Han ønsket ikke å kommentere saken.

Tre kilder

I går informerte VG Telenors informasjonssjef Atle Lessum om saken: At vi har tre kilder som sier at Giske skal ha sagt til Norvik at han skulle være glad for at det ikke var generalforsamling nå. Han fikk ettermiddagen og kvelden til å rådføre seg med Skogen Lund, Norvik og andre, og gi beskjed hvis de mener det vi skriver i dag er feil.

Klokken 20.30 kom Lessum tilbake til VG og sa at de ikke ønsker å kommentere saken.

Det er liten tvil om at Norvik og Telenors ledere opplevde uttalelsen som en advarsel om at han kunne komme til å bli sparket.

TAUS: Telenors styreleder Harald Norvik har forholdt seg taus om episoden. Foto: Espen Sjølingstad Hoen, Vg (Arkivbilde)
TAUS: Telenors styreleder Harald Norvik har forholdt seg taus om episoden. Foto: Espen Sjølingstad Hoen, Vg (Arkivbilde)

Det er den tolkningen som er spredt i mange miljøer og som endte opp med en gressbrannaktig ryktespredning om at Giske skal ha truet med å sparke Norvik.

Hastemøte

I går kveld forela vi for Giske at Norvik ikke benyttet anledningen til å avvise at statsråden skal ha sagt til Giske at han skal være glad for at det ikke er generalforsamling.

- Det er uansett feil, sier Giske til VG.

- Kan du ha sagt noe som kan ha bli tolket som om du har truet med generalforsamlingen?

- Jeg har aldri sagt at Norviks posisjon er truet som følge av denne saken. Utover det vil jeg ikke si noe mer nå.

Etter det VG forstår hadde Skogen Lund og Norvik med seg de pikante informasjonene da de hadde hastemøte med LO-sjef Roar Flåthen sist fredag ettermiddag.

Der skal det også ha blitt vist til at Giske kvelden i forveien skal ha kalt Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas for «politisk tonedøv».

Lund bekreftet onsdag overfor VG at Giskes uttalelser torsdag i forrige uke var tema på møtet, men hun vil ikke kommentere VGs opplysninger om at den konkret samtalen mellom Norvik og Giske også var et tema.

- Jeg kan ikke kommentere forhold som angår Norvik.

Uansett: Nachspielet på Lorry er «frikjent» som åsted: Norvik var ikke der. De omstridte ordene kan ha falt på et møte mellom Giske og Norvik i departementet eller på NHOs årskonferanse.

PS! Det er på generalforsamlingene valg foretas og styrerepresentanter kan sparkes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks