Hovedinnhold

Jens sammenligner seg selv med Tony Soprano

- MYE FELLES: Jens Stoltenberg mener han og Tony Sopranos har myt til felles. - Han har mange baller i lufta og må takle alt fra små til store oppgaver, sier Stoltenberg. Foto: AP/SCANPIX
- MYE FELLES: Jens Stoltenberg mener han og Tony Sopranos har myt til felles. - Han har mange baller i lufta og må takle alt fra små til store oppgaver, sier Stoltenberg. Foto: AP/SCANPIX
(VG Nett) I en ny dokumentarserie sammenligner Jens Stoltenberg seg selv med mafia-sjefen Tony Sopranos i TV-serien Sopranos.

Stoltenberg er en stor tilhenger av den populære TV-serien og har sammen med sønnen Aksel sett nesten alle episodene.

I en reklamesnutt som TV2 nå viser fra dokumentaren «Fortellinger om en statsminister» sammenligner statsministeren seg med mafiasjefen i den populære TV-serien.

Dagbladet har spurt Stoltenberg om hvorfor han identifiserer seg med en utro, overvektig og voldelig kokainsniffer.

- Nei, nei, jeg håper det er mange flere forskjeller enn det, men jeg tenker på at han har veldig mange bekymringer. De er riktignok andre enn mine. Men han har mange baller i lufta samtidig og må takle alt fra store til små oppgaver, sier Stoltenberg til avisen.

Stoltenberg liker godt følgende sitat fra Tony Soprano:

«Med respekt å melde, du har ingen jævla idé hvordan det er å være nummer én. Hver beslutning du tar har en virkning på alle helvetes ting. Det er nesten for mye å takle. Og til slutt er du helt alene om det.»

- Det er et godt sitat som er et utrykk for hvordan det er å være leder. Til syvende og sist er den en ensom posisjon, på tross av fantastisk hjelp fra rådgivere, sier Stoltenberg.

Dokumentarserien som skal sendes på TV2 er laget av filmskaper Aslaug Holm, som tidligere har laget kinofilmen «Oljeberget» om Jens Stoltenberg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks