Hovedinnhold

Gir honoraret fra rekordintervjuet til ME-forskning

(VG Nett) Hans Olav Lahlum fikk 10.000 kroner for å stille opp på det 30 timer lange intervjuet med VGTV. Nå gir rekordholderen pengene til forskning på Haukeland sykehus i Bergen.

Denne saken handler om:

- Jeg fikk utgiftsdekning, samt et honorar på 10.000 kroner. 5000 av disse skal gå til Skatteetaten og 5000 til et medisinsk forskningsprosjekt, skriver Lahlum på sin Facebook-side lørdag kveld.

Prosjektet på Haukeland sykehus er en klinisk studie på ME-pasienter. En studie fra 2011 viser at mange ME-pasienter fikk god effekt av kreftmedisinen Rituximab, og i det nye prosjektet ønsker forskerne å utføre en større studie på 140 ME-pasienter i Bergen.

- ME er en forferdelig og fortsatt noe mystisk sykdom som har snudd opp-ned på livet for en ung venn av meg og for mange andre mennesker. Håper veldig at dette prosjektet og annen forskning kan hjelpe dem tilbake til et fullverdig liv, skriver Lahlum.

Slo rekorden med fire timer

Det rekordlange intervjuet startet klokka 11 onsdag, og jubelen i VG-passasjen var stor da Lahlum og intervjuer Mads A. Andersen ved 13-tiden torsdag passerte 26 timer og verdensrekorden var sikret.

- Det føles veldig stort, takk, sa Lahlum til Andersen da rekorden var i boks.

Den tidligere rekorden på 26 timer var det Tom Conroy og Tim Shadbolt fra New Zealand som hadde. Sistnevnte har allerede lovet overfor VG at han vil ta rekorden tilbake .

Men selv ikke etter at rekordtiden var passert, var Lahlum og Andersen fornøyde. De to ga seg ikke før de hadde holdt intervjuet gående i 30 timer, ett minutt og 44 sekunder. Da avsluttet Andersen samtalen med å si «Hans Olav Lahlum, tusen takk for praten».

VGTV: Her kan du se verdens lengste intervju - tema for tema 

- Relativt greit

Gjennom det rekordlange intervjuet snakket Lahlum blant annet om norsk og utenlandsk politikk, statsledere, amerikanske presidenter, sjakk og sitt eget forfatterskap.

Etter rekordintervjuet mente Lahlum det hele hadde gått «relativt greit», og utelukker ikke nye rekordforsøk .

Etter rekordintervjuet ble Lahlum hyllet at han klarte å holde konsentrasjonen under hele intervjuet.

- Dette er en prestasjon helt utenom det vanlige. Helt formidabelt. Det er en stor intellektuell prestasjon, men også en stor idrettsprestasjon, sa sjakkspiller Simen Agdestein til VG da intervjuet var over.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks