Hovedinnhold

Utenlandsk iskrem selger stadig mer i Norge

MINDRE POP: Norsk kroneis er ikke like populært lenger. I fjor stappet vi i oss til sammen 5,6 millioner liter utenlandsk is, det utgjør nesten 10 prosent av all iskrem som ble solgt her i landet. Foto: Tor Erik Schrøder
MINDRE POP: Norsk kroneis er ikke like populært lenger. I fjor stappet vi i oss til sammen 5,6 millioner liter utenlandsk is, det utgjør nesten 10 prosent av all iskrem som ble solgt her i landet. Foto: Tor Erik Schrøder
Importert is inntar en stadig større plass i norske frysedisker.

Denne saken handler om:

Med en salgsvekst på 11,9 prosent fra 2006 til 2007, ble fjoråret et rekordår for importert iskrem. Vi stappet i oss til sammen 5,6 millioner liter utenlandsk is i fjor, og det utgjør nesten 10 prosent av all iskrem som ble solgt her i landet, skriver Handelsbladet FK.

Les også:Stor test av sommerens isnyheter.

-2007 var et rekordår for importert is. Norske produsenter importerer en del is, det er en viktig faktor. Men også en del mindre aktører, som restauranter og kafeer, importerer og selger is. For eksempel italienske restauranter som selger italiensk is, sier daglig leder Gaute Norderhaug i markedsfakta til Nationen.

Han mener at folk i Norge har fått mer avanserte isvaner.

- Det er blitt skrevet mye i media om hvor god den italienske isen er. Det kan jo ha påvirket. Men også de norske produsentene produserer mer luksus-is, sier han.

Iskremprodusenten Hennig-Olsen forsøker så godt den kan å lage norskprodusert iskrem. Det er ikke lett når markedet har fått smaken på utenlandske delikatesser.

- Markedet er så lite, selv om vi har et veldig høyt forbruk. Det blir mer og mer krevende å drive produktutvikling, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks