Hovedinnhold

Tunfisk-alarm på Smart Club

Smart Club på Slependen i Asker har stanset alt salg av frossen tunfisk, etter to tilfeller av mulig histaminforgiftning.

Denne saken handler om:

En familie skal ha blitt syke søndag, og fredag ble Smart Club kontaktet av en kunde som også mente hun var blitt dårlig av tunfisken.

- Hun fortalte at de var blitt veldig syke, med oppkast og diaré, sier kommunikasjonsdirektør Nina H. Foss i Smart Club.

Tatt prøver

Hun oppfordrer nå alle som har tunfiskfileter i fryseren med Lot-nummer 177//B-19734, om å ta den med til butikken, hvor de vil få pengene tilbake. Fisken er ikke solgt i andre Smart Club-varehus enn Slependen.

Det er tatt prøver av fisken, men resultatene er først klare om noen dager.

- De er trolig histaminforgiftet, men vi har ikke konkrete bevis. Det var legen som stilte diagnosen histaminforgiftning, opplyser Torild Østmo, distriktssjef for Mattilsynet i Asker og Bærum.

Venter på svar

Først når analysene er klare, vet man sikkert om det dreier seg om histaminforgiftning.

Sletten Norge, importør av det 2,08 tonn store partiet tunfisk fra Indonesia, opplyser at fisken også er solgt til en skipshandler i Kristiansund, Fiskekroken i Bergen, samt Røa Fisk i Oslo.

- Vi har sperret av resten av partiet - 1580 kilo. Det ligger på fryselager her, sier daglig leder Mani Sletten.

Fisken ble importert til Norge i slutten av september.

Sletten opplyser at fisken kommer fra en EU-godkjent fabrikk og at analyser tatt før eksport - og godkjent av indonesiske myndigheter - viste at histamininnholdet var innenfor tillatte grenser.

- Histamin kan være på bare én fisk av hele partiet, sier Sletten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks