Hovedinnhold

Samboerpar fant insekt i melkesjokoladen

- Flaks at jeg ikke spiste den

IKKE ROSINEN I PØLSA: Christian Vassbrekke og Linn Jansen fant et insekt i en plate melkesjokolade de skulle kose seg med på fredagskvelden. Foto: Privat
IKKE ROSINEN I PØLSA: Christian Vassbrekke og Linn Jansen fant et insekt i en plate melkesjokolade de skulle kose seg med på fredagskvelden. Foto: Privat
(VG Nett) Da Christian Vassbrekke og samboeren skulle sette tennene i en bit deilig melkesjokolade fra Freia, fikk de seg en ubehagelig overraskelse.

Denne saken handler om:


Da Linn Jansen var på vei hjem fra jobb i går kveld, ringte hun sin samboer Christian Vassbrekke og spurte om hun skulle ta med noe fra butikken. Vassbrekke hadde lyst på sjokolade til fredagskosen hjemme i Tysvær. Et uidentifisert insekt ble imidlertid et skår i gleden for de to. Det som kan minne om en flue var trykket inn i sjokoladen, på baksiden av platen.

Les også:Mener nordmenn bør spise mer insekter

- Det var egentlig bare flaks at jeg ikke spiste den. Jeg hadde tatt de tre første bitene og lagt den fra meg på bordet med baksiden opp, forteller Vassbrekke til VG Nett.

- Veldig ekkelt

Og slik fikk samboeren øye på insektet før den neste sjokoladebiten ble fortært.

Har du funnet noe ekkelt i maten din?Kontakt VG Netts journalist her!

- Jeg syns det var veldig ekkelt og har ikke lyst på sjokolade den nærmeste tiden, forteller Vassbrekke

(Saken fortsetter under bildet)

UIDENTIFISERT: Kjersti Oppen i Kraft Foods er ikke helt sikker på hva slags insekt som har havnet i sjokoladen, men sier at det kan være kakaomøll. Foto: Privat
UIDENTIFISERT: Kjersti Oppen i Kraft Foods er ikke helt sikker på hva slags insekt som har havnet i sjokoladen, men sier at det kan være kakaomøll. Foto: Privat

Det var han som måtte ta insektet i nærmere øyesyn, etter at samboeren kastet platen fra seg.

- Det så ut som en flue eller noe lignende. Jeg ble ganske sjokkert siden jeg har hørt at Freia skal være så renslige, sier han.

- Aldri 100 prosent garanti

I Kraft Foods, som eier Freia, tar de hendelsen svært alvorlig. Der lover de å gå den aktuelle produksjonen etter i sømmene.

- Vi legger oss helt flate. Dette er ingen hyggelig opplevelse, sier Kjersti Oppen i Kraft Foods.

Hun vil nå ta kontakt med de ansvarlige for kvalitetskontrollen, og finne ut hva som har sviktet.

- Jeg vil ikke spekulere i hva slags insekt dette er, men det vil vi finne ut av, sier hun.

Professor anbefaler insekter

- Hvordan kan dette skje?

- Når en har råvarer i en produksjon, så er det aldri en 100 prosent garanti for at slike ting ikke skjer. Det skjer med alle produkter. I sjokolade kan blant annet kakaomøll dessverre forekomme, sier hun.

Les også:Fant glass i Glassmestersild

Oppen avviser at Freia har fått kostholdsråd fra professor og FN-rådgiver Arnold van Huis, som anbefaler nordmenn å spise mer insekter.

- Jeg tror vi skal holde oss til god, norsk melkesjokolade og de som vil spise insekter må gjøre det på annen måte. Det er andre smaker vi kommer til å satse på, sier en lattermild Kjersti Oppen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks