Hovedinnhold

Flere demonstrasjoner for Maria Amelie

Reaksjonene etter pågripelsen av Maria Amelie er mange og sterke. Allerede torsdag ettermiddag er det tillyst demonstrasjoner til støtte for 25-åringen.

Denne saken handler om:

Tips oss

I løpet av få timer natt til torsdag meldte flere tusen seg inn i Facebook-grupper til støtte for Maria Amelie.

Vet du noe om denne saken?Tips oss!

Allerede klokken 17 torsdag ettermiddag er det tillyst demonstrasjoner både på Torgallmenningen i Bergen, utenfor Justisdepartementet i Oslo og i Trondheim.

VGTV: Her blir Maria Amelie pågrepet
Bakgrunn: Her blir Maria Amelie pågrepet

Det internasjonale fribynettverket, ICORN, har dessuten besluttet at de vil forsøke å finne en friby til Maria Amelie.

- De har vært i kontakt med henne om dette før, og nå som situasjonen er akutt, vil de umiddelbart forsøke å finne en løsning. Aktuelle byer kan være Ljubljana eller Amsterdam, sier Rune Berglund Steen Antirasistisk Senter til NTB.

Les også: Maria er ulovlig i Norge: - Ikke kult å være redd politiet

Rektor Dag Hareide ved Nansenskolen sier han skammer seg.

- Jeg så henne to minutter før pågripelsen. Da jeg kom ut av skolen, hadde de pågrepet henne. Jeg skammer meg over å være norsk. Dette er ikke en rettsstat verdig, sier rektoren til NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks