Hovedinnhold

Mann (24) nekter straffskyld for drapsforsøk

24-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 22 år gammel kvinne på Høybråten i Oslo søndag, erkjenner ikke straffskyld.

Vet du noe? Tips oss!

24-åringen blir framstilt for varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

- Den siktede ble avhørt tirsdag og blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, sier fungerende leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, politiinspektør Egil Kulseth til NTB.

Det var like etter klokken 21 søndag kveld at politiet fikk den dramatiske meldingen om at en kvinne i begynnelsen av 20-årene hadde blitt skutt i hodet i et bolighus på Høybråten i Oslo.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Like etter ble en mann i midten 20-årene pågrepet og siktet for drapsforsøk. Samtidig sikret politiet seg det de mener er våpenet han brukte, en pistol.

Kvinnen ble kritisk skadet etter skuddramaet. Hun er fortsatt innlagt på sykehus.

Politiet kan ikke si noe om hva som har framkommet i avhørene Hverken av den siktede eller vitner. 24-åringen er fortsatt siktet for drapsforsøk.

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer fra avhørene. Det gjenstår fortsatt et par vitneavhør, sier Kulseth.

Erkjenner ikke straffskyld

Heller ikke 24-åringens advokat Tor Kjærvik ønsker å si så mye om hva som skjedde i bolighuset i Nuggerudveien på Høybråten søndag kveld.

- Det kan jeg ikke si noe om av hensyn til etterforskningen. Jeg er opptatt av at politiet skal få anledning til å avhøre alle vitner som eventuelt kan bekrefte min klients forklaring, sier Kjærvik til NTB.

Kjærvik forteller at 24-åringen trolig vil godta varetektsfengsling på onsdagens fengslingsmøte, men han erkjenner ikke straffskyld.

- Han erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen for drapsforsøk, sier advokaten.

Bekjente

Den siktede og kvinnen er bekjente, og i samme omgangskrets, ifølge politiet.

Verken den siktede eller fornærmede, og personene som var til stede i huset søndag kveld, skal være del av noe kriminelt miljø som er kjent av politiet.

24-åringen ble pågrepet kort tid etter at politiet ble varslet og rykket ut med væpnede mannskaper. Det ble også funnet og beslaglagt et skytevåpen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks