Hovedinnhold

Mamma og baby skambitt

SVELVIK (VG) Moren (27) forsøkte fortvilet å holde schæferen unna, men gang på gang angrep hunden ettåringen i bæremeisen.
Babyen måtte sy fire sting og moren ti etter det dramatiske hundeangrepet i Svelvik i Vestfold mandag kveld.

- Hun lå nærmest over babyen sin og forsøkte å beskytte den mot hunden. Det var masse blod både på henne og barnet, sier Jan Rune Havre (30), som kom til og hjalp kvinnen.

VG snakket i går både med faren til babyen og moren og søsteren til kvinnen som ble angrepet.

- Schæferen gikk rett på bæremeisen for å ta babyen. Hun forsøkte å beskytte barnet ved å holde hendene opp foran hunden. Hun ble bitt til sammen syv ganger i høyre hånd og venstre arm, forteller moren til 27-åringen.

Den ett år gamle babyen hadde fem sår på det ene benet. Sårene ble sydd med fire sting.

I sjokk

Angrepet skjedde ved 18-tiden på ettermiddagen. Kvinnen var på tur med sin ett år gamle baby i bæremeisen da hun plutselig møtte den løse schæferen. Plutselig bykset den på dem, og ga seg ikke før hundeeieren fikk dratt schæferen sin løs.

- Hun lå på bakken og var nærmest i sjokk etter angrepet. Jeg ba henne forsøke å puste rolig ut og inn, forteller Havre.

Flere naboer kom etter hvert til. De la kompresser på bittskadene til moren og babyen, og fikk stoppet blødningene.

Hundeeieren avlivet hunden umiddelbart etter angrepet. Han skal ha forklart at schæferen slet seg.

Saken er politianmeldt, og politiet ser svært alvorlig på angrepet.

- Jeg har aldri opplevd en så aggressiv hund i mine 14 år i politiet. Vi mistenker hundeeieren for å ha vært uaktsom, siden hunden var løs. Han kan forvente seg en kraftig bot, sier politiadvokat Knut Erik Huseby i Søndre Buskerud politidistrikt.

Mannen vil mest sannsynlig bli avhørt i løpet av dagen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks