Hovedinnhold

Malvik kommune anker grov mobbedom

<p>TANKEFULL: Kvinnen (25) fortalte i høst VG at hun ikke har klart å ta høyere utdanning og har en utfordrende hverdag. Hun mener det skyldes mobbingen hun ble utsatt for på ungdomsskolen.</p>

TANKEFULL: Kvinnen (25) fortalte i høst VG at hun ikke har klart å ta høyere utdanning og har en utfordrende hverdag. Hun mener det skyldes mobbingen hun ble utsatt for på ungdomsskolen.

Foto: Helge Mikalsen, VG
Malvik kommune anker dommen fra Sør-Trøndelag tingrett i en grov mobbesak som involverer et seksuelt overgrep mot en elev ved skolen.

I november ble en ungdomsskole i Malvik og kommunen dømt til å betale erstatning til en kvinne som sier hun ble utsatt for langvarig mobbing og et seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen, skriver NRK.

Krever erstatning: – Jeg ble voldtatt og mobbet på skolen

Den 25 år gamle kvinnen mener skolen ikke gjorde nok for å sikre henne et trygt og godt skolemiljø.

– Jeg ønsker rettferdighet. Jeg er blitt behandlet på en dårlig måte. Mobbingen fortsatte i samme spor som før, selv om jeg sa ifra, sa hun til VG i sommer.

I høst forklarte hun at hun allerede da var redd for at kommunen skulle anke.

– Helsen min, både fysisk og psykisk er dårlig. Det har kostet ufattelig mye å gå gjennom denne rettssaken, og jeg har levd på marginer. Jeg håper ikke de drar meg gjennom en runde til, men er forberedt til å kjempe den kampen som må til.

Hun sliter med spiseforstyrrelser og depresjon, og har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse. Drømmen om å bli veterinær er lagt på is fordi hun ikke klarer å ta eksamen.

Både ungdomsskolen og kommunen ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til å betale erstatning til kvinnen. Hvor stor erstatningen var, vil bli behandlet på et senere tidspunkt.

Kommunen opplyser til NRK at de sender ut en pressemelding om saken mandag.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks