Hovedinnhold

Magne Havnå omkom i båtulykke

Familien i sorg

(VG Nett) Den tidligere verdensmesteren i proffboksing Magne Havnå omkom i en båtulykke lørdag morgen.
Den tragiske båtulykken skjedde på sjøen utenfor Risør.

Magne Havnå ble funnet livløs i vannet, mens hans kone ble dratt etter båten. Båten kjørte rundt i sirkel uten kontroll og stanset ikke før en annen båt kjørte inn i siden på Havnås fritidsbåt.

- Det er et tungt sorgarbeid som nå ligger foran oss, spesielt hans kone og to barn, sier Magne Havnås søster, Sissel Havnå (50), til VG Nett.

Politiet etterforsker nå den tragiske båtulykken.

- Full klarhet i saken får vi ikke før etter at vi har avhørt Havnås kone, sier operasjonsleder Karl Tore Berge til VG Nett

- Det var folk på land på Sørlandet Camping ved Risør som 4.23 lørdag morgen observerte fritidsbåten som kjørte i ring med en person hengende etter. En annen båt måtte kjøre inn i fritidsbåten for å få stoppet den, opplyser operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til NTB.

Havnås to år yngre kone ble fraktet til Sørlandet sykehus i Arendal med mindre skader.

- Hun har fått hjelp til den psykiske delen og tilstanden hennes er helt stabil, opplyser sykehuset til VG Nett ved 21.45-tiden.

Sorgtung Tangstad

Boksepromotor og tidligere proffbokser Steffen Tangstad mottok budskapet om Havnås død med sorg.

- Han var en ung mann, og mine tanker går først og fremst til hans pårørende, sier Tangstad til NTB. - Vi hadde mye gøy sammen i forbindelse med sporten. Magne var alltid blid og imøtekommende, sier Tangstad til NTB.

Magne Havnå ble verdensmester i bokseklassen cruiseweight i 1990 og bokset sin siste kamp i 1992. I 1993 erklærte han at hans boksekarriere var over for godt, og slo seg ned på Sørlandet hvor han drev forretning. Han vurderte et comeback på midten av nittitallet, men bokset aldri igjen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks