Hovedinnhold

Måtte fjerne grisebilde

Tegningen av en gris på en dør på barneavdelingen ved Sykehuset Sørlandet Kristiansand ble for sterk kost for muslimske pasienter. Nå er den fjernet.
Avdelingsleder Bothild Kvernland innrømmer at muslimer som har besøkt sykehusets barneavdeling, har reagert på grisen. Bildet har vært klistret på døren til rom 177 i 10-12 år, men det er først den siste tiden at sykehusledelsen er blitt gjort oppmerksom på problemet.

- For oss nordmenn virker dette rart og komisk. For muslimer er det derimot alvor, og det ønsker vi å ta seriøst, bemerker Bothild Kvernland.

Mohammad Arshad Dar, leder av Det muslimske trossamfunn for Agder-fylkene, takker sykehuset for at bildet ble tatt ned.

- Jeg vet at en del muslimer har reagert. Ifølge Koranen er jo grisen et urent dyr, sier Mohammad Arshad Dar til VG.

Han understreker at ingen har krevd bildet fjernet, siden muslimer er nødt til å akseptere at nordmenn har et annerledes forhold til grisen.

- Men jeg er glad for at sykehusledelsen selv har valgt å ta ned grisebildet. Allerede da barneavdelingen ble åpnet, husker jeg at tegningen irriterte meg, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks