Hovedinnhold

Taleregistratoren fra Stord-flyet er lesbar

LETER ETTER SVAR: Teknikere undersøker vraket av Atlantic Airways en dag etter at det sto i full fyr og krevde fire menneskeliv. Foto: VG Nett
LETER ETTER SVAR: Teknikere undersøker vraket av Atlantic Airways en dag etter at det sto i full fyr og krevde fire menneskeliv. Foto: VG Nett
Taleregistratoren fra ulykkesflyet på Stord er lesbar og undersøkes nå i Florida i USA. Ferdskriveren granskes ved den britiske havarikommisjonens laboratorium i Farnborough.

Denne saken handler om:

Fungerende direktør Grete Myhre i Statens havarikommisjon for transport sier til Aftenbladet.no at flyets ferdskriver ble så smeltet av brannen i flyvraket at det fortsatt er uvisst hvor mye data som kan reddes.

Ifølge Havarikommisjonen blir det mye klipp og lim for å sette sammen data fra ferdskriveren på Atlantic Airways-flyet. Havarikommisjonen har fortsatt ikke hørt opptaket fra taleregistratoren, og kjenner ikke innholdet, bortsett fra at taleregistratoren er lesbar.

Taleregistratoren ble sendt til USA raskt etter ulykken for å bli undersøkt av fabrikanten.

Fire mennesker mistet livet da flyet skled utfor rullebanen på Stord lufthamn og tok fyr den 10. oktober i år. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks