Hovedinnhold

Passasjerfly tok av fra taksebanen på Gardermoen

- En veldig alvorlig hendelse

STORT FLY: Det var et fly av denne typen, en Airbus A320 fra selskapet Aeroflot, som tok av på feil bane på Gardermoen. Foto: Itar-Tass, Scanpix
STORT FLY: Det var et fly av denne typen, en Airbus A320 fra selskapet Aeroflot, som tok av på feil bane på Gardermoen. Foto: Itar-Tass, Scanpix
Et russisk passasjerfly tok ved en feil av fra taksebanen på Oslo Lufthavn Gardermoen torsdag.

Denne saken handler om:

- Dette er en veldig alvorlig hendelse. Taksebanen er ikke laget for at man skal ta av. Det er første gang vi har opplevd noe slik, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Taksebanen brukes av flyene når de skal komme seg fra terminalen og ut til rullebanen hvor de skal ta av.

Like etter klokken 15 torsdag kunne det gått svært galt da Airbus A320-flyet fra selskapet Aeroflot ved en feiltakelse snudde inn på feil bane og tok av, skriver nettutgaven til Romerikes Blad.

- Heldigvis var det ikke noen andre fly i nærheten, sier Kobro.

Kobro kan ikke svare på om flygeledere oppdaget hva som skjedde eller om det var kontakt mellom tårnet og piloten. De har imidlertid vært i kontakt med piloten i etterkant.

- Vi skal levere en rapport om hendelsen til Havarikommisjonen og Luftfartstilsynet. Foreløpig har vi nok med å skrive den rapporten, sier Kobro.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks