Hovedinnhold

Fly i full fyr på Stord

I BRANN: Et fly med 16 passasjerer ombord står i brann ved Stord Lufthamn etter å ha slidd av rullebanen. Foto: VG Tipser
I BRANN: Et fly med 16 passasjerer ombord står i brann ved Stord Lufthamn etter å ha slidd av rullebanen. Foto: VG Tipser
(VG Nett) Et fly med 16 personer ombord står i brann etter å ha sklidd av rullebanen på Stord flyplass.

Denne saken handler om:

Tips oss

VET DU MER OM SAKEN - TIPS OSS

- Et fly med 16 personer ombord har tatt fyr etter å ha sklidd av rullebanen, sier Harald Myklebust, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til VG Nett.

Politiet fikk melding om flyulykken klokken 07.35 i dag tidlig.

- Det vi vet er at et fly med 16 personer som skulle fra Sola til Stord, havarerte under landing på Stord. Flyet tok fyr umiddelbart, og det ser stygt ut, sier vakthavende redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen til NTB

Ved Stord Lufthavn får VG Nett bekreftet at ulykken er svært omfattende.

- Flyet har gått i bakken. Det er hektisk her, og jeg vil ikke si noe mer, sier kvinnen som tar telefonen.

Skadeomfanget er fremdeles usikkert. Det vil bli holdt en pressekonferanse på flyplassen klokken 10.

- Vet ikke hvor mange som er skadd

Klokken 0815 er det uklart hvordan det har gått med passasjerene om bord.

VG Nett Grafikk/Tom Byermoen
VG Nett Grafikk/Tom Byermoen

- Det kan tyde på at noen har kommet seg ut av flyet, men jeg kan ikke si noe om hvor mange eller hvor skadet de er. Vi har ikke fått full oversikt over situasjonen enda, sier Thor Buberg, politiadvokat ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Skulle til Molde

Flyet tilhører det færøyske selskapet Atlantic Airways, og var satt opp med avgang fra Stord klokken 8.05 og ankomst Molde 8.55.

Etter det NTB får opplyst på Ormen Lange landanlegg i Aukra ved Molde, var flyet chartret av Aker Stord, og gikk jevnlige turer med ansatte som arbeidet for Aker på Ormen Lange-anlegget utenfor Molde

Flere vitner forteller til VG Nett at flyet brenner. Det er uklart om noen er skadd.

- Det eneste jeg ser er flyhalen. Resten er bare røyk og flammer, opplyser et vitne til VG Nett.

- Stort smell

Lars Morten Nesse (21), som bor i Foldrøyhamn tvers over sundet der Stord Lufthamn ligger, var også øyenvitne til den dramatiske hendelsen tirsdag morgen.

- Først hørte vi et stort smell. Det var ca. kl. 07.15 eller 07.20. Nå brenner det kraftig, og vi hørte akkurat to mindre smell, sa Nesse til VG Nett kl. 07.30. På flystripa står en brannbil og tre ambulanser, forteller Nesse.

Etter det VG Nett forstår går flyet i rute mellom Stavanger, Stord og Molde. Flyet skal ha vært under landing da det oppstod problemer på Stord Lufthamn.

Vet ikke hvem som er om bord

Aker Kværner har stor aktivitet på Stord, og frakter nesten daglig passasjerer til og fra Stord med fly. De kunne ved 08.20-tiden ikke si noe om deres ansatte befant seg om bord i ulykkesflyet.

- Jeg har nylig blitt orientert om ulykken. Foreløpig har jeg ikke informasjon om våre ansatte var om bord eller ikke, sier kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner til VG Nett.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks