Hovedinnhold

- Lommemann-tiltalte oppgitt over sædavgang-påstander

OPPGITT: Erik Andersen (grått hår) mener aktor går for langt i sine påstander om sædavganger. Foto: Kristian Helgesen
OPPGITT: Erik Andersen (grått hår) mener aktor går for langt i sine påstander om sædavganger. Foto: Kristian Helgesen
SKI (VG Nett) Lommemann-tiltalte Erik Andersen (58) er oppgitt over det han mener er sleivspark fra statsadvokat Per Egil Volledal i retten.

Denne saken handler om:

Det forteller Andersens forsvarer Gunhild Lærum etter første del av sluttprosedyren til Volldal i Follo tingrett tirsdag.

- Han er oppgitt over de mange sleivsparkene aktor kommer med. Blant annet at det hele tiden kommer antydninger om sædavgang i de forskjellige forholdene. Det er ingen bevis på sædavgang. Selv ikke der hvor man har DNA-bevis, for DNA-et stammer ikke fra sæd.

Hun mener Volldals påstander i retten er unødvendige.

- Det er synd at en representant fra staten kommer med slike sleivspark. De er unødvendige, og det kan virke som om han betviler tiltalte der han selv føler for det, sier Lærum.

Les også:- Begått så mange overgrep at han ikke kan huske alle

Regner med forvaring

Det store spørsmålet i sluttprosedyren til Volldal, er om han legger ned påstand om forvaringsdom for Andersen - fengsel på ubestemt tid.

Påtalemyndigheten har på forhånd av rettssaken tatt forbehold om at de vil legge ned påstand om forvaringsdom for Erik Andersen - fengsel på ubestemt tid. For å kunne dømme en person til forvaring må det foreligge en nærliggende fare for at den dømte igjen vil begå en lignende forbrytelse.

- Om det vil bli lagt ned påstand om forvaring vil jeg ikke si noe om før jeg avslutter min prosedyre i morgen (onsdag), sier Volldal.

Forsvarer Lærum sier hun blir overrasket hvis det ikke blir lagt ned påstand om forvaring.

- Det er slik aktor har lagt opp løpet; at tiltalte er en gjerningsmann som har holdt på med dette hele livet.

Ikke nok bevis

Tirsdag startet sluttprosedyrene i den omfattende Lommemann-saken, som har pågått i Follo tingrett i fem måneder. Det er 66 tiltalepunkter i saken mot Andersen - overgrep mot unge gutter som skal ha funnet sted fra 1999 til 2006.

Den 58-årige bergenseren har erkjent straffskyld på syv av punktene og delvis straffskyld på ni av punktene.

Volledal sa i sin prosedyre tirsdag at han mener 58-åringen har stått bak så mange overgrep at han vanskelig kan huske alle. Politiet knytter Andersen til langt flere overgrep enn han står tiltalt for, men mange av dem er foreldet. I andre tilfeller finnes det ikke tilstrekkelig bevis for tiltale.

- Iskald overgriper

Volledal tegnet i sin prosedyre et bilde av Erik Andersen som en beregnende, målrettet og iskald person.

- Han er en person som kan oppføre seg iskaldt, har stor improvisasjonsevne og har sagt i retten at han aldri har mistet kontrollen, sa Volledal.

Statsadvokaten fortsetter sin prosedyre onsdag. Deretter er det bistandsadvokatene sin tur. Fredag starter forsvarer Lærum sin prosedyre. Siste dag i rettssaken er etter planen tirsdag om en uke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks