Hovedinnhold

Lommemannen-tiltalt: - Jeg kommer aldri til å begå overgrep igjen

RETTSSAKEN SNART OVER: Nå gjenstår kun prosedyrene i rettssaken mot Erik Andersen i Follo tingrett. Tegning: Pablo Castro/Scanpix
RETTSSAKEN SNART OVER: Nå gjenstår kun prosedyrene i rettssaken mot Erik Andersen i Follo tingrett. Tegning: Pablo Castro/Scanpix
Tiltalte Erik Andersen fikk siste ord i lommemannsaken før prosedyrene starter etter påske.

Denne saken handler om:


Etter nesten fem måneder avsluttet Follo tingrett mandag rettsforhandlingene i lommemannsaken med de sakkyndiges rapport. Nå blir det pause til etter påske når prosedyrer holdes og dom kommer.

Samleside:VG Nett følger Lommemannen-saken

Etter at de sakkyndige var ferdige med å legge fram sin rapport om den tiltalte 58-åringen, fikk Erik Andersen selv anledning til si hva han mente. Spesialpsykolog Pål Grøndahl og psykiater Henning Værøy har sammen vurdert Andersen og konkluderte i retten at han er pedofil og at det er fare for gjentakelse.

- Jeg er skamfull over hva jeg har gjort. Jeg har kommet et godt stykke på vei og trenger sikkert mange års terapi ennå, men jeg kommer aldri til å begå meg på noen mindreårige igjen etter disse greiene her. Og det håper jeg retten også tror meg på, sa Andersen.

Les også:Sakkyndige: - Lommemann-tiltalte er pedofil

Han var tydelig opprørt over deler av de sakkyndiges uttalelser. Selv om de sakkyndige mener Andersen er relativt normalt utrustet når det gjelder empati og evnen til å fungere, ble det påpekt at han bare i liten grad erkjenner sin egen seksuelle legning. Grøndahl mener Andersen åpenbart ikke tar sannheten innover seg når han både overfor dem og i retten har nektet for at det var seksuelle motiver bak overgrepene han er tiltalt for.

Les også:Ekskona til Lommemannen-tiltalt: - Aldri sett ham gråte

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks