Hovedinnhold

Ferieturen på Vestlandet endte i tragedie:

Sønnene misbrukt av «lommemannen»

Mens tobarnsfaren (45) ventet ved bassengområdet, skal «lommemannen» ha forgrepet seg på sønnene på henholdsvis syv og ni år i badstuen.

Denne saken handler om:

FERIEMARERITTET: Denne tobarnsfaren (45) opplevde sitt verste feriemareritt da sønnene på åtte og ti år ble seksuelt misbrukt av den angivelige «lommemannen» i Skjolden 14. juli i år. Foto: Linn Cathrin Olsen
FERIEMARERITTET: Denne tobarnsfaren (45) opplevde sitt verste feriemareritt da sønnene på åtte og ti år ble seksuelt misbrukt av den angivelige «lommemannen» i Skjolden 14. juli i år. Foto: Linn Cathrin Olsen

I gårsdagens avis omtalte VG politiets jakt på «lommemannen», som er ettersøkt for sex-overgrep mot 91 barn over hele landet.

- Jeg glemmer aldri de redde øynene som møtte meg da jeg kom ned i herregarderoben. Vissheten om at gjerningsmannen ikke er tatt, plager meg konstant, sier tobarnsfaren til VG.

I badstuen

Han opplevde sitt verste mareritt da begge sønnene hans på henholdsvis syv og ni år ble seksuelt misbrukt av mannen som politiet frykter er landets største serieforbryter, i en badstue på badeanlegget Fjordstova i Skjolden 14. juli i år.

Guttene hadde plasket timevis i bassenget da de omsider gikk i herregarderoben ved 17-tiden på ettermiddagen. I badstuen satt «lommemannen» og ventet, fullt påkledd. Etter at denne hadde misbrukt guttene seksuelt, ser tobarnsfaren gjerningsmannen forlate garderobefasilitetene som om ingenting har skjedd.

- Jeg kommer aldri til å glemme ansiktet hans. Øynene hans var flakkende, og det virket som om han forsøkte å gjøre seg minst mulig synlig for omgivelsene.

Spesiell gange

Han la tidlig merke til mannen som streifet rastløs rundt blant de andre tilreisende.

- Han hadde en lutende gange og gikk foroverbøyd. Jeg la først

Denne fantomtegningen ble gjort etter overgrepet i Skjolden 14. juli. Foto: Tegning: Kripos/Harald Nygård
Denne fantomtegningen ble gjort etter overgrepet i Skjolden 14. juli. Foto: Tegning: Kripos/Harald Nygård

merke til ham fordi han lignet på søskenbarnet mitt, sier tobarnsfaren.

Kripos har gitt mannen navnet «lommemannen» fordi han lurer gutter til seksuell omgang ved at de stikker hånden ned i bukselommen og ufrivillig beføler kjønnsorganet hans. Mannen har fjernet fôret i bukselommen, og går uten undertøy. Målet er å få gutter til å utføre seksuelle handlinger på ham.

Mannen skal også ha utført grove seksuelle handlinger på barna, som er i 6-12-årsalderen. Så langt har politiet oversikt over 74 saker med 91 ofre, men er overbevist om at det finnes mange flere.

I går kveld hadde Kripos fått flere tips fra publikum om «lommemannen».

- Vi har også fått meldinger om flere mulige overgrep, sier politioverbetjent Håvard Aksnes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks