Hovedinnhold

Nye «Lommemannen»-tips i jula

Trapper opp etterforskningen i Bergen

DETTE ER «LOMMEMANNEN»: Politiet er sikre på at dette er mannen de er ute etter. problemet er bare at overvåkningsbildene fra Trondheim er for uskarpe til at det mulig å skjelne ansiktsutrykk. Foto: Politiet
DETTE ER «LOMMEMANNEN»: Politiet er sikre på at dette er mannen de er ute etter. problemet er bare at overvåkningsbildene fra Trondheim er for uskarpe til at det mulig å skjelne ansiktsutrykk. Foto: Politiet
(VG Nett) I løpet av jula har politiet fått inn flere tips fra personer som mener de har vært utsatt for «Bandasjemannen» - bedre kjent som «Lommemannen» - i Bergen.

Denne saken handler om:

Dermed øker trolig antallet overgrepstilfeller på Vestlandet, der den notoriske sexforbryteren allerede er registrert med nærmere 50 saker.

De nye sakene som er innrapportert er overgrep gjort for en tid tilbake, men som aldri tidligere har blitt meldt til politiet.

- Det dreier seg om tre eller fire nye forhold som vi ikke kjenner fra før, og kommer fra folk som mener seg utsatt for Bandasjemannen. Sakene går så langt tilbake som til 80-tallet, sier Håvard Aksnes i Kripos til VG Nett.

Les også:Ny strategi i jakten på «Lommemannen»

De nye tipsene styrker politiets teori om at «Lommemannen» og «Bandasjemannen» er en og samme person, og at han er en mann i femtiårene fra Bergen.

Den pedofile mannen opererte trolig i Bergen i mange år før han begynte å bevege seg rundt i landet. Politiet har funnet saker helt tilbake til 70-tallet.

Avhøres

I løpet av årets første uke er det etablert en ny etterforskningsenhet i Bergen. To etterforskere er flyttet fra Follo og i tillegg er kontoret forsterket med to nye etterforskere fra Hordaland politidistrikt.

I løpet av våren håper Aksnes å forsterke teamet med enda en person.

Han opplyser at politiet i Bergen er i ferd med å avhøre de som meldte seg i jula, i håp om at de kan komme med nye opplysninger som belyser saken.

Har fasiten

Parallelt med avhørene fortsetter arbeidet med å alibisjekke menn som på en eller annen måte har blitt knyttet til saken. Så langt er flere tusen menn sjekket ut av saken. Politiet har sexforbryterens DNA-profil, men har så langt ikke funnet noen som matcher.

- Vi sitter med fasiten. Vi må bare finne ham, sier Aksnes.

I dvale

«Lommemannen» har ikke vært aktiv siden sommeren 2006. Etterforskerne tror han kan ha trukket seg tilbake som følge av den massive mediedekningen, men frykter at han når som helst kan slå til igjen.

Dersom «Lommemannen» er skyldig i alle sakene politiet har registrert er han den verste serieforbryteren i norsk historie.

Han har forgrepet seg på flere hundre unge gutter over store deler av Sør-Norge.

Flere av overgrepene er av svært grov karakter, og grenser mot straffelovens voldtektsbestemmelser.

- Vi kan selvfølgelig ikke sette noen dato for når vi kan ta han, men vi håper at vi nærmer oss, sier Håvard Aksnes.

«Lommemannen»-spesial:Les alt om denne saken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks