Hovedinnhold

Lommemannen mistenkt for overgrep mot svenske barn

ÅSTEDET: Her, ved campingplassen Apelviken i den idylliske byen Varberg, mener politiet at den antatte Lommemannen forgrep seg på to barn. Foto: Daniel Sannum Lauten
ÅSTEDET: Her, ved campingplassen Apelviken i den idylliske byen Varberg, mener politiet at den antatte Lommemannen forgrep seg på to barn. Foto: Daniel Sannum Lauten
VARBERG (VG) Politiet mener den antatte Lommemannen har begått overgrep også mot svenske barn.

Denne saken handler om:

Dette er saken:

  • Siden 2003 har politiet jaktet på den såkalte Lommemannen, som de mistenker har stått bak minst 160 overgrep mot norske smågutter de siste 30 årene.
  • Fredag 11. januar 2008 pågrep politiet en 57 år gammel tobarnsfar fra Bergen, som de mener er identisk med Lommemannen.
  • Politiet har sikret seg DNA fra den siktede 57-åringen.
  • Nå mener politiet at mannen også har begått overgrep mot minst to svenske barn.

For første gang bekrefter svensk politi at de har funnet overgrepssaker som de mener kan knyttes til den norske serieforbryteren.

Overgrepene skal ha skjedd i mai i 2004 i den idylliske svenske småbyen Varberg, noen mil sør for Göteborg.

Les også:Utvider listen med overgrep i lommemannen-saken.

- Etter anmodning fra norsk politi, har vi søkt i våre registre. Vi har funnet to saker som vi mener den norske Lommemannen står bak, sier politioverbetjent Inger Ohlsson i Halland til VG.

Lokket ofrene

Overgrepene skal ha skjedd på samme dag i nærheten av en stor strand og campingplass i Apelviken i Varberg 20. mai 2004.

Ved begge tilfellene skal han ha lokket offeret til å ta hånden ned i bukselommen uten fôr og deretter befølt kjønnsorganet.

Begge sakene ble kort tid senere anmeldt til politiet.

Les også:Lommemannen-saken ferdig etterforsket.

Nå mener både norsk og svensk politi at det var den siktede 57 år gamle tobarnsfaren og mangemillionæren fra Bergen som sto bak. Fra før av er han mistenkt for å stå bak opp mot 160 overgrep i Norge de siste 30 årene.

Campinghytte

SIKTET: En 55-åring fra Bergen er siktet i Lommemannen-saken. Foto: Johnny Normann
SIKTET: En 55-åring fra Bergen er siktet i Lommemannen-saken. Foto: Johnny Normann

Ifølge svensk politi er det funnet bevis for at den antatte Lommemannen var i området i det aktuelle tidspunktet.

- Etterforskningen har vist at han leide en campinghytte i Varberg samme dag som overgrepene ble begått. I tillegg har vi funnet ut at han brukte bankkortet sitt til å betale et hotellrom i nabobyen Halmstad dagen før, sier Ohlsson.

Les også:- Må vurdere forvaring.

Hun forteller at 57-åringen skal ha forklart i avhør at han «var på jakt etter eiendom, og derfor befant seg på vestkysten i Sverige».

- Men vi har ikke klart å få en sikker bekreftelse på hvorfor han egentlig var akkurat her, sier Inger Ohlsson.

Vanskelig sak

SPOR: Den siktede 57-åringen overnattet på dette Quality-hotellet i Halmstad og betalte med sitt eget kredittkort, ifølge politiet. Foto: Daniel Sannum Lauten
SPOR: Den siktede 57-åringen overnattet på dette Quality-hotellet i Halmstad og betalte med sitt eget kredittkort, ifølge politiet. Foto: Daniel Sannum Lauten

Bergensmannen er nå siktet for ett av forholdene i Sverige. I nær fremtid skal det gjennomføres et rettslig avhør av den unge gutten som i dag er i tenårene og bosatt i Varberg.

- Dette har vært en vanskelig sak. Vi ønsker å skjerme sønnen vår så langt det lar seg gjøre og vil ha minst mulig styr rundt dette, sier faren til VG.

Les også: - Lommemannen siktet for voldtekt.

I den andre svenske saken har foreldrene bedt om at saken ikke blir tatt med i en eventuell tiltale av hensyn til sønnen. Det blir etterkommet av politiet.

- Familien var på ferie i Varberg da dette skjedde for fem år siden. Nå fryktet de at en ny runde med avhør bare vil gjøre mer skade, sier Inger Ohlsson.

Les hele saken i dagens utgave av VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks