Hovedinnhold

Lommemann-saken ferdig etterforsket

FERDIG: Politiadvokat og etterforskningsleder Jorid Kile Berg avsluttet arbeidet med Lommemann-saken denne uken. Arbeidet har tatt hele 6 år. En 57-årig mangemillionær fra Bergen (t.h) er siktet i saken. Foto: ROBERT S. EIK/JOHNNY NORDMANN
FERDIG: Politiadvokat og etterforskningsleder Jorid Kile Berg avsluttet arbeidet med Lommemann-saken denne uken. Arbeidet har tatt hele 6 år. En 57-årig mangemillionær fra Bergen (t.h) er siktet i saken. Foto: ROBERT S. EIK/JOHNNY NORDMANN
SKI (VG) Etter seks års etterforskning setter politiet denne uken et endelig punktum i Lommemannsaken.

Denne saken handler om:

De siste dagene har politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt jobbet dag og natt for å bli ferdig med sin innstilling til statsadvokaten. Hun er allerede fem uker på overtid.

- Det har vært en svært krevende sak fra første dag. Jeg hadde en naiv tanke om at det skulle gå mer smertefritt enn det har gjort, sier Kile Berg til VG.

Mange eldre saker

Hun ønsker ikke å fortelle hva som er innholdet i hennes innstilling, men etter det VG erfarer vil det ikke bli drastiske endringer fra siktelsen slik den foreligger i dag.

Det er også grunn til å tro at politiet vil ta forbehold om forvaringsstraff for mannen. Den 57 år gamle mangemillionæren fra Bergen er siktet for 54 seksuelle overgrep mot unge gutter over hele Sør-Norge de siste ti årene. Av disse har han tilstått befatning med 20.

Da mannen ble pågrepet for snart halvannet år siden, beskrev politiet ham som landets verste serieforbrytere. De mente 57-åringen kunne stå bak så mange som 160 overgrep de siste 30 årene. Kile Berg mener likevel ikke at politiet tok for hardt i.

- Det er forskjell på teorier og hva du kan føre bevis for i retten. Det er viktig å huske på at det ligger mange eldre saker i dette sakskomplekset. Også saker som er foreldet, sier hun.

Vasker i fengselet

Nå er det statsadvokat Per Egil Volledal sin tur til å gjennomgå det omfattende etterforskningsmaterialet. Hans konklusjoner vil danne grunnlaget for tiltalen som er ventet en gang før sommeren. Den siktede 57-åringen ble i går varetektsfengslet for ytterligere åtte uker i Follo tingrett.

- Min klient er fornøyd med at saken nå omsider er ferdig etterforsket. Han er opptatt av å møte i retten, sone sin straff, og deretter forsøke å legge saken bak seg, sier hans forsvarer, advokat Gunhild Lærum.

Tiden i fengselet bruker 57-åringen blant annet til å lese og holde seg i fysisk form. Han har også en vaskejobb.

- Han går også fremdeles jevnlig i terapi hos Thore Langfeldt, sier forsvareren.

Spesial:Les alt om Lommemann-saken her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks