Hovedinnhold

Lommemannen-saken: Kritiske til identifisering

Advokatene Gunhild Lærum og Gard A. Lier, som forsvarer Erik Andersen, er sterkt kritiske til at VG i dag identifiserer deres klient med navn og bilde.
FORSVARER: Advokat Gunhild Lærum er kritisk til politiets etterforskning, og mener de har drevet forhåndsprosedering i media. Foto: Kristian Helgesen, VG
FORSVARER: Advokat Gunhild Lærum er kritisk til politiets etterforskning, og mener de har drevet forhåndsprosedering i media. Foto: Kristian Helgesen, VG

- Fra forsvarers ståsted er det vanskelig å forstå at det skal være i samfunnets interesse at navn og bilder av tiltalte skal offentliggjøres. Vår klient har krav på en rettferdig rettergang og et liv etter fengselsoppholdet.

- Det som nå skjer en enorm tilleggsbelastning ikke bare for tiltalte selv, men også for hans nærmeste familie, sier advokatene.

Les også:- Lommemannen startet alledere som tenåring

Lærum og Lier er også sterkt kritiske til politiets håndtering.

Forhåndsdømming

- Det som nå skjer er en massiv forhåndsdømming og jeg får et klart inntrykk av at politi- og påtalemyndigheten i et desperat forsøk på å rettferdiggjøre en elendig etterforskning gjennom flere tiår, går ut på den måten de nå gjør.

Uten at de har tilstrekkelige holdepunkter for det, gir de nå inntrykk av at tiltalte har begått alle uløste overgrep mot barn helt siden 1960-tallet.

Forsvarer

VGs sjefredaktør Bernt Olufsen forsvarer identifiseringen:

- Tiltalen dreier seg om svært alvorlige overgrep, og har et omfang som tilsier at det er i allmennhetens interesse å kjenne Andersens identitet, mener han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks