Hovedinnhold

Transportstreiken: - Vi har tro på en løsning

I STREIK: 1.700 ansatte i spedisjonsfirmaene er omfattet av den pågående streiken. Foto: Scanpix
I STREIK: 1.700 ansatte i spedisjonsfirmaene er omfattet av den pågående streiken. Foto: Scanpix
(VG Nettt)Partene i transportstreiken er klare for nye forhandlinger.

Denne saken handler om:


- Jeg har tro på at vi har et nytt utgangspunkt som gjør at vi kan komme til enighet, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk transportarbeiderforbund (NTF) til VG Nett.

Torsdag møtte NTF sin motpart på arbeidsgiversiden, direktør Tom Rune Nilsen i Logistikk- og transportindustriens landsforening (LTL). Der ble de enige om å be Riksmeklingsmannen stille med lokaler til å fortsette samtalene klokka 11 fredag.
Denne gangen er det prinsipper og ikke penger som skal diskuteres mellom partene.

- Handler om prinsipper

Transportarbeiderforbundet ønsker å få inn en paragraf som sikrer at bare de terminalansatte kan laste og losse bilene.
Hansen sier at forbundet hans fortsatt holder fast ved at de ønsker en hånd på rattet når det gjelder bruken av sjåfører på terminalene.

- Dette er et viktig prinsipp for oss. Det betyr ikke at vi forsøker å ta fra dem styringsretten på terminalene, hevder Hansen.

Egentlig skulle partene møtt hverandre tidligere i uken, men frontene ble skjerpet da NTF oppfattet et utspill fra arbeidsgiverne som et ultimatum.

Les også:Tilbyr tre kroner timen

- De kom med et pengetilbud, mens dette for oss handler om prinsipper, så da virket det lite nyttig å møtes. Men dagen etter ble vi enige om å ta opp kontakten igjen og møttes altså over en kaffe torsdag, sier første nestleder Lars Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund til VG Nett.

Les også:Slik merker du streiken

Han har fortsatt tro på at det kan finnes en vei ut av konflikten og sier at begge sider ønsker å holde kanalene åpne.

Partene møter ifølge NTB ikke med hele sine forhandlingsutvalg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks