Hovedinnhold

Transportstreiken over etter tre uker

Fagforeningsleder: - Har fått gode løsninger

SLUTT PÅ STREIKEN: Siden 15. mai har det vært streik på godsterminaler i hele landet. Lørdag morgen gjenopptas arbeidet. Foto: Scanpix
SLUTT PÅ STREIKEN: Siden 15. mai har det vært streik på godsterminaler i hele landet. Lørdag morgen gjenopptas arbeidet. Foto: Scanpix
Streiken på norske godsterminaler er over. Partene ble enige sent fredag kveld.

Denne saken handler om:


- Vi har fått bestemmelser som sikrer alle den samme lønna. Vi har fått gode løsninger som sikrer våre folk på terminalene på en skikkelig måte, sier Transportarbeiderforbundets Lars Johnsen ved 23.00-tiden fredag kveld.

- En vanskelig tid

Administrerende direktør Tom Rune Nilsen i Logistikk og Transportindustriens Landsforening (LTL) gir også uttrykk for at han er fornøyd.

- Jeg er glad for å kunne si at vi til slutt klarte å komme frem til en konstruktiv enighet i spørsmål der partene stod svært langt fra hverandre da forhandlingene startet, sier administrerende direktør Tom Rune Nilsen.

Lenge fastlåst

Streiken ved godsterminalene har vart siden 15. mai. Etter opptrapping i arbeidskonflikten har 1.800 ansatte vært i streik. I tre uker har virksomheten ved godsterminaler i hele landet vært så godt som innstilt.

Les mer om hva de viktigste punktene i avtalen på Transportarbeiderforbundets hjemmeside (ekestern lenke)

Konflikten har lenge vært fastlåst, men fredag gjenopptok Norsk Transportarbeiderforbund og Logistikk- og Transportindustriens Landsforening forhandlingene hos riksmeklingsmannen. Etter 12 timers mekling kom partene frem til enighet sent fredag kveld.

- Arbeidssomme timer

Partene er enige om et samlet tillegg på tre kroner per time. I tillegg ble det enighet om at innleid personell skal ha tarifflønn.

- Det har vært 12 arbeidssomme timer, sier riksmeklingsmann Kari Gjesteby til NRK.

Samleside:VG Nett følger lønnsoppgjøret

Konflikten har dreid seg om bruk av vikarer og arbeidsfordelingen inne på godsterminalene.

Frist for uravstemming i Transportarbeiderforbundet er satt til 30. juni.

Både Johnsen og Nilsen trekker fram innsatsen fra riksmeklingsmann Kari Gjesteby og hennes kolleger.

- Hun har gjort en kjempejobb og presset oss. Hun har vært litt tante Sofie, sier Lars Johnsen, noe motparten slutter seg til.

- Riksmeklingsmannen har vært en viktig brikke hele veien, sier han til NTB.

(VG Nett/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks