Hovedinnhold

Streiken stanser regningsbetalinger

KOSTER: Den pågående streiken rammer Bergen kommunes kreditorer. Her Unio-leder Anders Folkestad. Foto: Scanpix
KOSTER: Den pågående streiken rammer Bergen kommunes kreditorer. Her Unio-leder Anders Folkestad. Foto: Scanpix
Bergen kommune sitter på forfalte regninger på 50 millioner kroner. Disse blir ikke betalt før kommunestreiken er over.

Denne saken handler om:

- Dette er veldig beklagelig. Beløpet øker dramatisk for hver dag som går, sier informasjonsdirektør Roger Rastad i Bergen kommune til Dagens Næringsliv.

Les også:Storstreik til neste uke

Blant dem som rammes, er det nystartede byggefirmaet Vestkyst Bygg. De må låne 1,9 millioner kroner som Bergen kommune skylder dem, for i det hele tatt å kunne betale ut lønn til de ansatte.

- I en litt annen situasjon kunne dette vært dråpen som førte til konkurs, sier kontorleder May Britt Heggholmen i Vestkyst Bygg til avisen.

Restad sier at Bergen kommune har fått avslag på en søknad om dispensasjon fra streiken for å kunne betale regninger til firmaer som er hardt rammet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks