Hovedinnhold

Nå får Sander (7) komme tilbake til skolen

RAMMET AV STREIKEN: Sander Rognlien Pettersen (7) syntes det var vanskelig å forstå hvorfor alle unntatt han fikk lov til å gå på skolen. Mandag blir han endelig gjenforent med klassekameratene sine. Her er han sammen med mamma Janne Rognlien Pettersen og tøyhunden Scott. Foto: Privat
RAMMET AV STREIKEN: Sander Rognlien Pettersen (7) syntes det var vanskelig å forstå hvorfor alle unntatt han fikk lov til å gå på skolen. Mandag blir han endelig gjenforent med klassekameratene sine. Her er han sammen med mamma Janne Rognlien Pettersen og tøyhunden Scott. Foto: Privat
(VG Nett) Sander (7) gråt da han ikke fikk komme på skolen på grunn av streiken. Nå har Fagforbundet snudd.

Denne saken handler om:

Torsdag skrev VG Nett om funksjonshemmede Sander fra Bærum som gjerne ville tilbake til skolen, men som ikke fikk lov på grunn av kommunestreiken. Sander er funksjonshemmet og er helt avhengig av assistenten sin for å klare seg gjennom skoledagen.
Onsdag ble assistenten hans- som den eneste på skolen - tatt ut i streik.

- Dette er dypt urettferdig. Sander den eneste eleven på skolen som er rammet av streiken. Sander er litt annerledes enn klassekameratene sine fra før. Nå gjør streiken ham enda mer annerledes, fortvilte mamma Janne Rognlien og pappa Knut Eivind Pettersen.

BAKGRUNN:Sander (7) nektes å gå på skolen

PROTOKOLL:Hvordan er du rammet av streiken? Del din historie med VG Netts lesere her

- Urimelig å kaste ut en sjuåring

Verken andre ansatte på Gullhaug skole eller foreldrene til Sander fikk lov til å steppe inn for assistenten slik at Sander kunne få være på skolen sammen med klassekameratene sine.

- De kalte det streikebrudd, sier Janne Rognlien til VG Nett.

Fredag snudde Fagforbundet.

- Vi synes at det er urimelig at en sjuåring blir kastet ut av skolen mens alle andre elever får lov til å stille som vanlig. Etter en samlet vurdering har vi bestemt at foreldrene skal få lov til å bistå gutten likevel, sier forbundsleder Bjørn M. Johnsen i Bærum.

Han understreker at Fagforbundet er prinsipielt imot at foreldre får lov til å steppe inn og utføre jobben til de streikende.

- Det kan være veldig vanskelig for en liten gutt å forstå hvorfor alle andre får lov til å gå på skolen, men ikke han. Derfor fant vi ut at vi kunne akseptere at foreldrene gjorde dette i denne saken, sier Johnsen.

SE DEN FULLSTENDIGE STREIKELISTEN TIL KS HER

- Glad for at Sander får komme tilbake

Foreldrene til Sander har forsøkt å klage på streikeuttaket på skolen to ganger til rådmannen i Bærum kommune, som vurderer om dispensasjonssøknader skal sendes videre til vurdering hos den streikende part eller ikke. Rådmannen avviste begge søknadene fra Sanders foreldre.

- Det er ikke fare for liv og helse, forklarte rådmann Marit Langfeldt Ege til VG Nett.

Nå har også hun gjort rettrett.

- Jeg tok initiativ til et møte med Fagforbundet fordi jeg synes det er urimelig at foreldrene ikke skulle få lov til å følge gutten. Jeg visste ikke dette da jeg avslo søknadene. Nå får Sander komme tilbake til skolen, og det er jeg veldig glad for, sier Langfeldt Ege.

- Vi er veldig glade

Mamma Janne Rognlien er glad for at sønnen kan bli gjenforent med klassekameratene sine mandag morgen, selv om hun er skuffet over at kommunen ikke sendte videre dispensasjonssøknaden hennes til Fagforbundet.

- Rektor ringte og orienterte oss i dag morges om at Sander får komme tilbake til skolen. Det er vi veldig glade for, selv om Sander nok heller ville hatt assistenten sin tilbake, sier Rognlien.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks