Hovedinnhold

Ingen streikeløsning i kveld

MØTTE MEDIA:Det siste døgnet har meklingsmann Dag Nafstad gjort seg utilgjengelig for pressen for å få arbeidsro. Tirsdag møtte han pressen igjen - men detaljene rundt meklingsprosessen holder han foreløpig tett mot brystet. Foto: Kyrre Lien/ Scanpix
MØTTE MEDIA:Det siste døgnet har meklingsmann Dag Nafstad gjort seg utilgjengelig for pressen for å få arbeidsro. Tirsdag møtte han pressen igjen - men detaljene rundt meklingsprosessen holder han foreløpig tett mot brystet. Foto: Kyrre Lien/ Scanpix
RIKSMEKLINGSMANNENS KONTOR(VG Nett) Riksmeklingsmannen øyner håp i kommuneoppgjøret, men løsningen kommer tidligst onsdag.

Denne saken handler om:

Partene i kommuneoppgjøret er kalt inn til møte i morgen tidlig klokken 08.00. Det skriver Riksmeklingsmannen på sine hjemmesider.

- Det ligger i dette systemets natur at når jeg finner grunn til å innkalle til et meklingsmøte, er det fordi jeg selv øyner et håp om en løsning, sier meklingsmann Dag Nafstad.

Les også:- Usikkert om det blir noen løsning

- Ingen skisse foreløpig

Det var en noe ordknapp meklingsmann som møtte pressen utenfor Riksmeklingsmannens kontor tirsdag kveld. Da hadde Nafstad gjort seg utilgjengelig for alle henvendelser fra pressen siden han landet i Oslo mandag kveld.

Han ønsker ikke å utdype hva som er grunnen til at man fortsatt ikke har klart å få slutt på storstreiken i kommunesektoren.

Nafstad forteller at det foreløpig ikke finnes noen skisse til løsning.

- En skisse vil eventuelt først eksistere i morgen, sier Nafstad.

Etter det VG Nett har grunn til å tro, har det vært store uenigheter mellom arbeidstakerne. Dette ønsker ikke Nafstad å kommentere.

Streiken kan trappes opp

Dersom Nafstad ikke får til en løsning, har arbeidstakerorganisasjonene varslet ytterligere opptrapping av streiken.

Han ønsker ikke å si noe om hvilke konkrete punkter de to partene strides om, men understreker at man er ute etter en helhetsløsning.

- Streiken er inne i den andre uken, og situasjonen har vært fastlåst. Vi vil i hvert fall forsøke å komme med en løsning i morgen, sier meklingsmannen.

45.000 i streik

Streiken i kommunesektoren startet 28. mai og ble trappet opp 2. juni. Rundt 45.000 arbeidstakere er tatt ut i streik så langt.

Nå rasler både YS, Fagforbundet og Unio med sablene og varsler nye streikeuttak dersom streiken vedvarer.

Fagforbundet og YS tar ut nye 1.400 medlemmer i streik denne uken, mens Unio varsler at de tar ytterligere 1.000 ansatte i streik fra og med neste mandag.

Partene i streiken skal ifølge Nafstad selv fått beskjed om å ikke uttale seg om meklingsprosessen før partene har vært til nytt meklingsmøte onsdag morgen.

- Det har vært veldig mange spekulasjoner i pressen de siste dagene. Av det jeg har lest er det bare én ting jeg har registrert som er helt riktig, og det er at jeg landet i Oslo i går, sier Nafstad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks