Hovedinnhold

Elektrikere kan gå ut i streik i morgen

Hvis ikke meklingen mellom Norsk Teknologi og EL & IT Forbundet kommer i mål kan 10.000 elektrikere være i streik fra lørdag.

Denne saken handler om:

Arbeidstakerorganisasjonen EL & IT Forbundet har tatt ut 10.000 av sine 12.000 medlemmer. Hvis ikke partene klarer å komme til enighet er konflikten i elinstallasjonsbransjen et faktum lørdag morgen.

Lønnsøkning og garantilønn for fagarbeidere og arbeidstakere uten fagbrev er blant forbundets viktigste krav. Men vel så vanskelig kan prinsippkravene om ny rotasjonsordning og nye regler for inn- og utleie av arbeidskraft bli. Ifølge Frifagbevegelse.no ønsker forbundet mer forpliktende regler for innleie av arbeidskraft for å hindre sosial dumping. Dette kravet ligner på det kravet transportarbeiderne har streiket for siden 15. mai.

Meklingsmann Wenche Elizabeth Arntzen leder meklingen som har frist ved midnatt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks