Hovedinnhold

LO vil ha 100.000 medlemmer til å stemme på Jens

VIL SIKRE: LO vil ha 100.000 medlemmer til å stemme på Jens Stoltenberg og resten av Arbeiderpartiet. Foto: Frode Hansen
VIL SIKRE: LO vil ha 100.000 medlemmer til å stemme på Jens Stoltenberg og resten av Arbeiderpartiet. Foto: Frode Hansen
LO forsøker å overtale 100.000 fagorganiserte til å stemme på Arbeiderpartiet ved høstens stortingsvalg.

Denne saken handler om:

Organisasjonen lover også rekordstor pengestøtte til partiet.
- Valgkampmaskineriet vårt er i gang for fullt allerede. Vi er avhengige av at hele venstresiden gjør et godt valg, ikke bare Ap. Samlet sett kommer nok fagbevegelsen til å bruke større ressurser og mer penger enn noen gang på årets valgkamp, sier LOs valgkampgeneral Øyvind Hansen til Klassekampen.

For å sikre rødgrønn valgseier mener Hansen at 55 prosent av LOs totalt 900.000 medlemmer må stemme på Arbeiderpartiet. De seneste meningsmålingene organisasjonen har gjennomført viser derimot at kun 43,1 prosent er villige til å stemme på Arbeiderpartiet, og 26,3 prosent oppgir at de vil stemme på Høyre.

Ved siste stortingsvalg mottok Arbeiderpartiet rekordhøye 18 millioner fra LO og ulike forbund. I år vil denne rekorden stå for fall, og pengestøtten vil bli større enn noen gang, mener Hansen.

LOs økonomiske støtte til ulike partier avgjøres på LOs kongress i mai.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks