Hovedinnhold

Haakon Lie: - Den beste løsningen

SVEKKET: Ap-kjempen Haakon Lie mener LO nå er svekket, men at organisasjonen raskt vil reise seg igjen. Foto: Bjørn Aslaksen
SVEKKET: Ap-kjempen Haakon Lie mener LO nå er svekket, men at organisasjonen raskt vil reise seg igjen. Foto: Bjørn Aslaksen
(VG Nett) Ap-kjempen Haakon Lie mener det var den beste løsningen for LO at Gerd-Liv Valla trakk seg som leder.

Denne saken handler om:

- Dette var den beste løsningen, sier 101-åringen Haakon Lie i en kort kommentar til VG Nett.

Den gamle Ap-partisekretæren mener at LO nå er svekket, men er sikker på at organisasjonen raskt vil reise seg igjen.

- Foreløpig er LO svekket, men det varer ikke lenge. De vil reise seg gjennom sitt daglige virke. Når vi er i gang med lønnsforhandlingene, er det LO vi støtter oss på, sier Lie.

Haakon Lie er en av de store kjempene i Arbeiderpartiets og LOs historie. Til tross for sin høye alder er han fortsatt sterkt politisk engasjert.

Lie ønsker ikke å utdype hvorfor han mener det var den beste løsningen for LO at Gerd-Liv Valla i dag trakk seg som leder.

Tidligere har Lie sagt at han synes konflikten mellom Valla og Ingunn Yssen er sørgelig.

Trakk seg

TRAKK SEG: Gerd-Liv Valla trakk seg som LO-leder. Foto: SCANPIX
TRAKK SEG: Gerd-Liv Valla trakk seg som LO-leder. Foto: SCANPIX

På en pressekonferanse klokken 14 i dag kunngjorde Gerd-Liv Valla at

hun trekker seg som LO-leder.

Valla har vært sterkt presset etter at tidligere internasjonal leder i LO, Ingunn Yssen, sa opp sin stilling og offentlig kritiserte LO-lederen for å ha mobbet og trakassert henne gjennom flere år.

Valla tilbakeviste alle anklagene, men de mektige forbundslederne i LO bestemte at saken skulle granskes. I dag er konklusjonen fra granskningen klar.

LO-sekretariatet sitter fortsatt sammen og diskuterer hvordan de skal håndtere situasjonen. Rapporten er ikke offentliggjort, men lekkasjer i løpet av dagen tyder på at kritikken mot LO-lederen har vært hard.

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen sier til VG Nett at han ikke ønsker å kommentere Vallas avgang.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks