Hovedinnhold

Kortvokste Jørgen var arbeidsledig på andre året: Her får han tilbud om jobb

<p>FIKK NAPP: Den aspirerende lastebilsjåføren Jørgen Svane og kjøreleder Martin Sakshaug fant åpenbart tonen under jobbintervjuet mandag. Møtet resulterte i et jobbtilbud.</p>

FIKK NAPP: Den aspirerende lastebilsjåføren Jørgen Svane og kjøreleder Martin Sakshaug fant åpenbart tonen under jobbintervjuet mandag. Møtet resulterte i et jobbtilbud.

Foto: Marius Langfjord, TRØNDERAVISA
(VG/TRØNDERAVISA) Facebook-appellen hans gikk landet rundt, og traff åpenbart hos opptil flere transportfirmaer.

Denne saken handler om:

For snart en uke siden tok Jørgen Svane (23) fra Steinkjer tastaturet fatt. Han - den ferdige utdannede yrkessjåføren - hadde gått uten jobb i ett og et halvt år. 23-åringen beskrev i et Facebook-innlegg alle sine kvalifikasjoner, og la til at han målte 140 centimeter på sokkelesten.

«Husk, jeg er kunn litt kortere enn deg», skrev han.

– Jeg er egentlig en ganske glad fyr, men det spiste meg opp det å ikke få napp hos noen, sa han om situasjonen i forrige uke.

Kjørte til Østlandet for jobbintervju

For Jørgen var det et poeng at det trengs lite arbeid for å tilpasse kjøretøyet, bare to ekstra trinn og et ekstra pedalsett.

<p>PEDALSETT: Trønder-Avisa var med Jørgen Svane på jobb i 2014. Her ser vi det ekstra pedalsettet som trengs for at han skal kjøre lastebil.</p>

PEDALSETT: Trønder-Avisa var med Jørgen Svane på jobb i 2014. Her ser vi det ekstra pedalsettet som trengs for at han skal kjøre lastebil.

Foto: Trond Blikø, Trønder-Avisa

Over 32.000 Facebook-delinger senere, etterfulgt av utallige støtteerklæringer og flere reportasjer i riksdekkene og lokale medier kom det han hadde ventet på - jobbtilbud. Ikke bare ett, men to, skriver Trønderavisa.

Varsler tiltak: Vil tilrettelegge for funksjonshemmede i jobb

– Det er utrolig stas å bli sett og få oppleve så mye støtte og gode tilbakemeldinger. Folk jeg aldri har snakket med har kommet med tips om jobber, sier han.

Trønderavisa fulgte mandag ham i det han gikk på jobbintervju utenfor Oslo. 23-åringen kjørte mellom seks og syv timer for å møte sin potensielle nye arbeidsgiver. Hos Lørenskog Distribusjon og Lager AS ble kjøreleder Martin Sakshaug mektig imponert:

Funksjonshemmede Wiggo (46): Jeg blir oppfordret til å søke uføretrygd

– For du er en sånn fyr som ønsker å gjøre en innsats. Se bare på hva du skrev på Facebook, og at du kjørte helt hit og muligens flytter for jobben, det sier noe om hvilken mann du er. Slike folk har vi plass til, smiler han.

– Har du lyst til å prøve deg?

Og med det kom tilbudet.

– Har du lyst til å prøve deg? spør Sakshaug.

– Ja, nå ble jeg veldig ydmyk her. Takk for det, svarer Jørgen.

Les også: Nå kan muskelsyke Thomas (12) sykle igjen

Trønder-Avisa forlot Jørgen og de nye kollegene etter en stund. På kvelden ringer vi.

– Ja, det er Jørgen.

– Trønder-Avisa her, hvordan gikk det?

– I dag har jeg fått to jobbtilbud. Hva tror du, gliser han så bredt at det kan kjennes gjennom telefonrøret.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks