Hovedinnhold

Leter etter ung gutt etter overgrep på åtteåring

SKØYEN SKOLE: Krimteknikere undersøkte tirsdag ettermiddag og kveld området rundt skolen. Foto: Line Møller
SKØYEN SKOLE: Krimteknikere undersøkte tirsdag ettermiddag og kveld området rundt skolen. Foto: Line Møller
SKØYEN (VG Nett) Foreldrene ved Skøyen skole reagerer sterkt etter at en elev skal ha blitt voldtatt på skolens område i går. Politiet leter nå etter en ung gutt som er antatt gjerningsmann.

Tips oss

Leder ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, opplyser til VG Nett at overgrepet skjedde mellom klokken 15 og klokken 16 på uteområdet til skolen.

- 8-åringen lekte med andre barn i skolegården i skolefritidsordningen. Da kom det en ung gutt, som lokket ham med til et mer usjenert område i skolegården. Der skal overgrepet ha skjedd, forklarer Rohde.

Politiet omtaler det som «et svært alvorlig seksuelt overgrep», og sier saken har høyeste prioritet.

Overgrepet skal ifølge NRK ha skjedd bak skolebygningen der gutten hadde klasserom.

Morten Strandskogen er FAU-leder ved skolen.

- Dette er en alvorlig sak og fryktelig trist. Jeg har selv en sønn i 7. klasse, så dette føles veldig ubehagelig. Men dessverre lever vi i en verden hvor vi ikke kan garantere oss mot slikt. Vi tenker på de berørte og har medfølelse med dem, sier Strandskogen til VG Nett.

- Forstår ikke hva som har skjedd

De fleste av foreldrene ved skolen ble kontaktet i går kveld og fikk vite om hendelsen, mens de rundt 540 elevene ved skolen ble informert i dag.

- Foreldrene tar nå sine forholdsregler og er påpasselig med å hente og levere de minste på skolen. De største barna blir oppfordret til å gå sammen til skolen og ikke alene, sier Strandskogen.

Artikkelen fortsetter under bildet...

-UBEHAGELIG SAK: Morten Strandskogen er FAU-leder ved skole. Foto: Jostein Matre
-UBEHAGELIG SAK: Morten Strandskogen er FAU-leder ved skole. Foto: Jostein Matre

Skolen har også organisert et støtteapparat, og er i tett kontakt med politi, pedagogisk-psykologisk kriseteam, Utdanningsetatens ledelse og elevens foreldre, står det på hjemmesiden deres.

- Han var til lege i går, og blir godt ivaretatt både fysisk og mentalt med et stort apparat rundt seg, forklarer Rohde, som sier de har sikret seg det de tror er biologiske spor.

Ansatte ved barneskolen tok kontakt med politiet rundt klokken 16 i går ettermiddag da de fikk vite hva som angivelig hadde skjedd.

- De minste forstår nok ikke helt hva som har skjedd, men det gjør de eldste. Det virker som om elevene generelt takler hendelsen bra, sier Strandskogen som benytter muligheten til å skryte av oppfølgingen elevene og lærerne har fått av skolen.

Han kjenner ikke til hvor på skolen voldtekten skal ha skjedd eller detaljer rundt overgrepet.

Tror på snarlig pågripelse

Det er nå dobbelt så mange lærere som inspiserer skolegården etter at voldtekten skal ha funnet sted - både i skoletiden og på aktivitetsskolen.

Kriminalteknikere har saumfart området, men det er foreløpig ikke pågrepet noen i saken. Det har imidlertid Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet stor tro på at vil skje snart.

- Det pågår nå et stort arbeid med å kartlegge hvilke barn som var i skolegården og hvilke voksne som var i nærheten. Noen har sannsynligvis observert en person som ikke skulle være der på området. Derfor har vi stor tro på at vi i løpet av kort tid vet hvem han er, og kan foreta en pågripelse, sier Rohde til VG Nett.

Politiet sier det er viktig at voksne nå tar barnas observasjoner på alvor, og bringer dem videre til politiet.

- Viktig å normalisere

Kommunikasjonssjef Trine Melgård i Utdanningsetaten i Oslo kommune forteller at alle barna på skolen er informert om hendelsen.

- Skøyen skole hadde et personalmøte i dag morges om hvordan de skal håndtere dette. Ved begynnelsen av første time hadde lærerne en samtale med alle barna om situasjonen. I tillegg vil alle foresatte få et infoskriv om hva skolen gjør, sier Melgård til VG Nett.

- Det er samtidig viktig for skolen å normalisere skolehverdagen mest mulig for barna, legger hun til.

Skøyen skole har elever fra 1. til 7. trinn og har rundt 540 elever. Den ligger like ved Frognerparken.

- Skolens ledelse er opptatt av at skolens område skal være trygt for alle elevene, informerer rektor Anne Helga Jarnholt.

Ingen sammenheng

Oslo-politiet opplyser at de ikke setter denne saken i sammenheng med flere tilfeller hvor en mann har antastet skolejenter andre steder i byen.

I tillegg skal en mann ha forsøkt å lokke to annenklassinger ved Eikeli skole ut av skolegården mandag formiddag.

Budstikka har snakket med faren til en av de to jentene. Han mener mannen kan være den samme som knyttes til tilsvarende episoder i Oslo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks