Hovedinnhold

Mulig ny observasjon av savnede Stig (45)

<p>BORTE I TRE MÅNEDER: Stig Ingar Evje (45) fra Rælingen har vært savnet siden 3. mai da han forsvant fra familiehytta på Sjusjøen. </p>

BORTE I TRE MÅNEDER: Stig Ingar Evje (45) fra Rælingen har vært savnet siden 3. mai da han forsvant fra familiehytta på Sjusjøen. 

Foto: Privat
Politiet omtaler den nye vitneobservasjonen, som ble gjort i Spåtind-området, som «veldig troverdig».

Denne saken handler om:

Tips oss

Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai da han forsvant sporløst fra sin hytte ved Sjusjøen. Ingen har med sikkerhet observert tobarnsfaren og den administrerende direktøren siden, men det har kommet inn flere tips i saken.

Nå melder politiet i Innlandet at et nytt vitne har meldt seg. Vedkommende skal ha observert det som kan være den savnede 45-åringen i 20.30-tiden fredag kveld. 

– Det er en person som har sett en mann oppe i Spåtind-området, som de mener stemmer til beskrivelsen som er kjent. Observasjonen ble gjort i går kveld, så det har åpenbart gått noe tid, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt, til VG. 

Dette har skjedd– Faren hørte bare døren lukke seg bak Stig

Han oppfordrer vedkommende til å ta kontakt med politiet, slik at de eventuelt kan sjekke ham ut av saken. 

Gikk fort forbi

I mai og juni kom det inn fire tips om observasjoner av en mann som kunne ligne på Evje i det samme området, som er en fjelltopp mellom Lillehammer og Fagernes. Felles for observasjonene er at vedkommende løp til skogs da han så andre mennesker

– Han var kledd slik som på savnet-bildene med en windbreaker (vindjakke, journ.anm). Han gikk i høy gangfart forbi en kuflokk som vitnet sto og observerte, før han forsvant videre mot Kleivmosæterhøgda, sier oppdragsleder Trond Skjøld i Innlandet politidistrikt, til VG. 

Les også: Familiens bønn til savnede Stig: – Kom hjem!  

Det var Skjøld selv som mottok tipset lørdag morgen. 

– Jeg vil jo si at vitneobservasjonen hørtes veldig troverdig ut.

Politiet sier det ikke er aktuelt å sende ut en søkshund, siden det har gått så lang tid siden observasjonen. 

Familien– Å overleve ute er han trent til

Ikke gitt opp håpet

Stigs familie har engasjert seg sterkt i saken og følger opp tips som kommer inn på etterlysningssiden «Hjelp oss å finne Stig Ingar Evje», som de selv har opprettet på Facebook.

De har ikke gitt opp håpet om å finne 45-åringen i live. Evje har militær trening og bakgrunn fra FN-oppdrag i Bosnia. Friluftsmannen har også god kjennskap til Spåtind fra sin tid i Forsvaret og fra sin jobb, der han har hatt ansvar for store deler av området.

Politiet har tidligere i sommer gått ut med følgende melding til folk som gjør observasjoner av det som kan være den savnede:

«Hvis de legger merke til en mann som tydelig har vært ute i lang tid og som kan ligne på Evje – legg særlig merke til høyden (170 centimeter, journ.anm). Det er ikke farlig å tiltale vedkommende og spørre hvem han er. Fremstår mannen forvirret, så ring politiet.»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks