Hovedinnhold

Lastebil-blokade avblåst

Norges Lastebileier-Forbund avblåste onsdag kveld aksjonen mot dieselavgiften. Signaler aksjonistene har fått fra finansminister Gudmund Restad er årsaken til innstillingen.
Leder Gunnar Apeland avblåste klokka 21 onsdag kveld blokaden som er blitt gjennomført i protest mot den nye dieselavgiften. Transportarbeiderforbundet støttet Lastebileierforbundets avgjørelse.

-Vi har fått de signalene vi behøver for å kunne gå til møte med finansministeren fredag med forhåpninger om å få noe konkret. Hva dette innebærer vet vi jo ikke, men det er så pass at vi vil avblåse aksjonene, sier leder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

Aksjonen skulle etter planen fortsette fram til torsdag morgen klokka 06.

10.000 trailere

Om lag 10.000 trailere med sjåfører deltok onsdag i den ulovlige blokaden som omfattet grenseoverganger, havner og transportterminaler.

Utenlandske vogntog ved grenseovergangene hadde ingen forståelse for de norske lastebileiernes sperringer, og det var også mindre konfrontasjoner andre steder uten at politiet grep inn.

I Kristiansand ble en streikevakt påkjørt og lettere skadet av en person som ikke godtok blokaden. Også flere bakerier ble hindret i å kjøre ut varene sine og truet med søksmål mot Norges Lastebileier-Forbund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks