Hovedinnhold

Lamaterror på kirkegård i Østerdalen

LAMA-SKRIK: Sognepresten og menigheten i Engerdal raser etter å ha fått besøk at syv sultne lamaer. Foto: Torill Kolbu/Østlendingen
LAMA-SKRIK: Sognepresten og menigheten i Engerdal raser etter å ha fått besøk at syv sultne lamaer. Foto: Torill Kolbu/Østlendingen
(VG Nett) Sognepresten i Engerdal raser over en lamaflokks herjinger på bygdas kirkegård.

- Dette kan vi ikke akseptere. Så fort jeg er tilbake fra elgjakt vil jeg kalle sammen menighetsrådet, og finne ut hva vi skal gjøre med dette problemet, sier sogneprest Svein Olav Angard Hovde til Østlendingen.

Kirkegården i Hedmarksbygda har den siste tiden vært plaget av at en lama har vært på besøk i tide og utide. Da det i går oppholdt seg hele syv lamaer utenfor kirken rant det over for sognepresten. Han får full støtte fra menigheten.

Støtte fra menigheten

- Det er utrolig trist å oppleve dette for de pårørende som pynter og steller gravene omsorgsfullt inne på kirkegården. Det er lite ærbødig også for dem som ligger i gravene. Dette må vi ha slutt på, sier menighetsrådsformann Åse Brændvang Arvola til avisen.

Dyrene spiser og ødelegger planter og gress på gravstedene, og Arvola forteller at problemet er til å ta og føle på kroppen stadig vekk.

For det er nemlig ikke første gang hun har følt seg plaget av kameldyrene uten pukkel.

- Jeg har jaget lamaer vekk fra egen eiendom flere ganger. Lamaene stilte seg til og med opp rundt barnevogna da barnebarnet mitt på to år sov utenfor huset her i sommer. Ved å lage høye lyder fikk jeg dem til slutt vekk, og fikk tatt inn barnet, sier hun til ostlendingen.no.

Lamaskrekk

Ifølge avisen befinner det seg nærmere 50 lamaer på en av Engerdals gårder. Innbyggere i bygda som Østlendingen har vært i kontakt med, har fortalt om lamaskrekk og at de ikke tør å ta seg til skogs etter bær eller andre ting i frykt for å støte på dyrene.

Til tross for lamafrykt er lamaene også et positivt innslag i bygda, skriver avisen. Dyrene har nemlig blitt en populær turistattraksjon for gjennomreisende.

Lamaeieren legger seg flat og beklager hendelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks