Hovedinnhold

Lærer skutt og drept i  Göteborg

<p>ÅSTEDET: Politiet undersøker bilen og stedet der en mann i 30-årene ble funnet skutt og drept i Göteborg torsdag.</p>

ÅSTEDET: Politiet undersøker bilen og stedet der en mann i 30-årene ble funnet skutt og drept i Göteborg torsdag.

Foto: Adam Ihse/TT, NTB scanpix
Göteborg-politiet jakter på tre mistenkte etter at en mann i 30-årene ble skutt og drept av maskerte personer torsdag.

Mannen var nyansatt lærervikar ved Lövgärdesskolan, og bodde i nærheten, melder NTB.

– Det var en medarbeider jeg hadde stor tillit til, sier rektoren ved skolen.

Ifølge politiet satt offeret i en bil da flere skudd ble løsnet mot ham i Lövgärdet i den svenske byen torsdag morgen.

Mange personer, deriblant flere skoleungdommer, ble vitner til hendelsen, som ble varslet til politiet i 9-tiden. Skytingen fant sted i Vaniljgaten, et område med både butikker og boliger.

– Vi har mange vitner og mange som har sett gode detaljer, sier Christer Fuxborg, talsperson ved Göteborg-politiet.

Bakgrunn: Mann skutt og drept foran skoleelever

Kriseteam

Lövgärdesskolan har rundt 380 elever, og skolens kriseteam er aktivert. Elevene ble torsdag formiddag holdt innendørs på skolen i påvente av mer informasjon om hendelsen. Marie Åhman, kommunikasjonssjef for bydelsmyndighetene, sier at det er en vanskelig situasjon for både elever og ansatte ved skolen.

Blant har politiet satt inn et helikopter i jakten på tre mistenkte gjerningspersoner.

– Det er en liten blå bil som i all hast har forlatt området. Det satt en fører i bilen, mens to andre personer var aktive ute på stedet, sier Fuxborg.

Håndvåpen

Øyenvitner har opplyst at flere skudd ble avfyrt med pistol eller annet håndvåpen av to maskerte personer. Flere tomhylser er funnet på åstedet.

VG snakket torsdag med politiet i Göteborg.

– Vi fikk meldinger fra flere uavhengige vitner som beskrev hvordan to maskerte menn jaget en tredjemann. Videre vet vi at mannen har tatt seg inn i en bil, der politiet senere har funnet han skutt og drept. Vi vet ikke om han er skutt i bilen eller utenfor, forteller Christer Fuxborg, talsmann for politiet i Göteborg, til VG.

Skytingen er den første med dødelig utfall i Göteborg så langt i år, skriver nyhetsbyrået TT. I likhet med andre svenske storbyer har Göteborg de siste årene vært rammet av flere skyteepisoder.

I fjor ble seks personer skutt og drept i Göteborg og omegn. Blant dem var en 25-årig mann som ble drept i Lövgärdet i oktober.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks