Hovedinnhold

Kystpartiet med store ambisjoner

I 2005: Steinar Bastesen (t.v.) og Kystpartiets 2. kandidat i Nordland, Kjell Ivar Vestå (t.h.) på valgvake i 2005. Nå er Vestå partiets leder og Bastesen er ute. Foto: Scanpix
I 2005: Steinar Bastesen (t.v.) og Kystpartiets 2. kandidat i Nordland, Kjell Ivar Vestå (t.h.) på valgvake i 2005. Nå er Vestå partiets leder og Bastesen er ute. Foto: Scanpix
Partiet som Steinar Bastesen stiftet og måtte forlate, gir seg ikke. Kystpartiet har landsmøte til helgen, og stiller liste til stortingsvalget i alle fylker.

Denne saken handler om:

Det var mye bråk rundt Kystpartiet da partigründeren Steinar Bastesen ble kastet fra ledelsen i 2006, og ekskludert fra partiet i fjor. Nå stiller Bastesen til stortingsvalg på egen hånd for Tverrpolitisk Folkevalgte, mens Kystpartiet har slikket sårene og er klar til ny innsats.

Landsmøte

Kommende helg er det landsmøte for Kystpartiet i Tromsø, med 60 delegater og deltakere fra hele landet. Dagens leder Kjell Ivar Vestå har god tro på at partiet igjen blir representert på Stortinget.

- Det er realistisk å tenke seg representasjon fra våre sterkeste fylker Nordland og Troms, og til og med Finnmark, sier han.

Selv er han listetopp i Nordland. Nominasjonsmøtet i Troms avholdes fredag.

Lite parti

Kystpartiet har aldri vært stort, og med dagens 800 betalende medlemmer er det trolig det minste partiet som stiller liste i alle fylker. Halvparten av medlemmene befinner seg i Troms og Nordland.

- Vi har klart å reise oss etter bråket rundt Bastesen. Vi har fått tilbake medlemmene vi mistet i den forbindelse, og vi stiger på meningsmålingene, sier Kjell Ivar Vestå.

Kystpartiet er et verdikonservativt sentrumsparti som er motstander av EU og EØS. I lokalpolitikken kan partiet skilte med 44 representanter i ulike kommunestyrer, to ordførere, tre varaordførere og tre fylkestingsrepresentanter.

Leder Kjell Ivar Vestå er lensmann i Lurøy og Træna, og varaordfører i Lurøy. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks