Hovedinnhold

Kvinne funnet drept i bil - mann pågrepet

FUNNSTEDET: Her, utenfor fryseriet i Gryllefjord, ble bilen med den drepte kvinnen funnet. Foto: Rune Rene Kristiansen/Folkebladet
FUNNSTEDET: Her, utenfor fryseriet i Gryllefjord, ble bilen med den drepte kvinnen funnet. Foto: Rune Rene Kristiansen/Folkebladet
(VG Nett) En kvinne ble i går kveld funnet død i bagasjerommet i en parkert bil i Torsken kommune i Troms. En 33-åring er siktet for forsettlig drap.

Tips oss

Den 33 år gamle asylsøkeren ble ifølge politiet i Troms pågrepet i det lille tettstedet Gryllefjord på ytre Senja klokken 07 i dag morges.

Den døde kvinnen ble funnet inne i bilen til mannen.

- Bilen var parkert på riksvei 86 som går gjennom Gryllefjord. Kvinnen ble funnet i bagasjerommet, opplyser lensmannen i Lenvik, Arnold Nilsen.

Politiet er foreløpig forsiktige med å gå ut med detaljer i saken, men opplyser at foreløpige undersøkelser viser at kvinnen er blitt drept.

Det er uklart hvor lenge bilen med den døde kvinnen har vært forlatt, og hvor lenge kvinnen har vært død.

Vet du noe om dette? Kontakt VG Netts journalister her! 

- Trolig mannens kone som er drept

Den somaliske mannen, som har oppholdt seg i Norge siden 2003, fikk nylig avslag på sin asylsøknad i Norge. Etter det VG Nett kjenner til skal mannen ha jobbet i fem år for et lokalt fiskeoppdrett.

Han skal ha vært svært fortvilt over situasjonen etter at han ble fratatt arbeidstillatelsen tidligere i høst.

Politiet opplyser i en pressemelding at den døde kvinnen foreløpig ikke er identifisert, men at det trolig er den somaliske mannens kone som er funnet drept.

- Politiet jobber ut i fra en hovedteori om at det er mannens kone som er funnet, forteller politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Troms politidistrikt til VG Nett.

Meldt savnet i oktober

Mannens kone, som også har fått endelig avslag på asylsøknaden sin, ble meldt savnet av en bekymret arbeidsgiver etter at hun skal ha uteblitt fra arbeid siden 19. oktober.

Politiet opprettet en undersøkelsessak for å forsøke å finne ut om kvinnen kunne ha blitt utsatt for noe kriminelt.
Kvinnen ble også etterlyst både i inn- og utland.
Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling førstkommende mandag.

VG Nett erfarer at mannen ved flere anledninger skal ha snakket med folk i lokalsamfunnet om den forsvunne kona. Etter det VG Nett får opplyst har han hatt plausible forklaringer på hva som hadde skjedd.

Barnevernet har tatt hånd om parets to mindreårige barn.
Troms politidistrikt har anmodet om teknisk og taktisk bistand fra Kripos.

Mannens forsvarer, Truls Heitmann, vil trolig dra til Tromsø i løpet av kvelden for å snakke med sin klient ansikt til ansikt.

- Jeg har kun vekslet et par ord med ham over telefon i dag. Da virket det som om han ikke fullt ut er kjent med siktelsen. Han er orientert om at en person er funnet død, men det var tydelig at han ikke var inneforstått med hvem dette var, opplyser Heitmann.

33-åringen satt ved 15-tiden fredag fortsatt i avhør hos politiet.

- En tragedie

Ordfører Fred Flakstad i Torsken kommune sier til VG Nett at han våknet til den triste meldingen om dødsfallet fredag morgen.

- Dette er en tragedie, uansett hvor og hva som skjer, sier han.

Han forteller at alle vet hvem alle er i det lille samfunnet i Nord-Norge, og at dødsfallet vil legge en demper på nyttårsfeiringen i kommunen.

- Dette er sånt man bare leser om. Mange reagerer på det og synes det er både tøft og tungt, og det skjer i det man oppfatter som et trygt samfunn, svarer ordføreren.

- Gjør kommunen noe spesielt med saken fremover?

- Denne meldingen har kommet til oss nå nettopp, men vi vil håndtere dette på best mulig måte, sier Flakstad.

Mannens tidligere arbeidsgiver ved Wilsgård Fiskeoppdrett i Torsken, Fredd Wilsgård, vil ikke uttale seg så mye om saken.

- Jeg kan bekrefte at den pågrepne mannen tidligere har jobbet hos oss. Dette er en trist sak, men vi vil ikke spekulere i hva som har skjedd, sier Wilsgård til VG Nett.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks