Hovedinnhold

Kunstnerdrapet: Helsetilsynet har startet gransking

INNLAGT HER: Leieboeren (28) som drepte kunstneren Turid Holter i Fredrikstad har vært innlagt på Distriktspsykiatrisk senter DPS på Sykehuset Østfold Fredrikstad. Foto: OLE-MARTIN GRAV / VG
INNLAGT HER: Leieboeren (28) som drepte kunstneren Turid Holter i Fredrikstad har vært innlagt på Distriktspsykiatrisk senter DPS på Sykehuset Østfold Fredrikstad. Foto: OLE-MARTIN GRAV / VG
FREDRIKSTAD/OSLO (VG Nett) Helsetilsynet i Østfold er i gang med tilsynssak etter drapet på Turid Holter (75) i Fredrikstad.

FAKTA


  • Mandag kveld blir politiet i Østfold oppringt av Oslo politidistrikt med beskjed om å oppsøke Turid Holters adresse i Fredrikstad. Politiet i Oslo frykter at det kunne ha skjedd en kriminell handling der
  • Inne i husets første etasje finner politiet den anerkjente tekstilkunstneren Turid Holter drept. 50 minutter senere pågriper Oslo-politiet Holters leieboer, en 28-årig Fredrikstad-kvinne på Grand hotell i hovedstaden.
  • 28-åringen har innrømmet å ha drept 75-åringen. Onsdag ble hun varetektsfengslet i fire uker, hvorav én med brev og beslksforbud.
  • Politiet mener 75-åringen ble drept søndag.

VG skrev i dag at den 28 år gamle kvinnen som er siktet for drapet slet med psykiske problemer og var underlagt behandling ved Distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Fredrikstad.

28-åringen var sykmeldt fra sin jobb som hjelpepleier.

Helsetilsynet ville i første omgang undersøke om hun skal beholde autorisasjonen.

Utredningen består først og fremst av gransking av dokumenter, men kan også innebære møter og telefonsamtaler. Ingenting er besluttet ennå.

En tilsynssak av det omfanget som ble varslet torsdag tar vanligvis rundt fem måneder.

- Vi er i kontakt med politi og ledelse ved sykehuset, både som arbeidsgiver og behandler. Undersøkelsene har så vidt startet, sier jurist Morten Slettmyr ved Helsetilsynet i Østfold til VG Nett.

Vet du noe om denne saken?Kontakt oss

Varetektsfengslet

DREPT: Tekstilkunstner Turid Holter (75) fra Fredrikstad. Foto: Eva Fretheim, Moss Avis
DREPT: Tekstilkunstner Turid Holter (75) fra Fredrikstad. Foto: Eva Fretheim, Moss Avis


Det var mandag kveld denne uken at politiet i Østfold ble oppringt av Oslo-politiet og bedt om å foreta en såkalt velferdssjekk hjemme hos den 75 år gamle tekstilkunstneren.

I første etasje fant politiet Holter død. En knapp time senere ble den 28 år gamle leieboeren pågrepet på Grand hotell i hovedstaden.

VG var torsdag i kontakt med politiet i Fredrikstad som sier den foreløpige obduksjonsrapporten trolig er klar torsdag.

28-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. Hun har erkjent drapet på den 75 år gamle husverten, men motivet for drapet er fortsatt ikke kjent.

Kvinnen er ikke tidligere domfelt, men omtales som en kjenning av politiet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks